suurenenud kõrisõlm 30.06.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
Mul on selline küsimus, et mu õel on suurenenud kõrisõlm (vähemalt ma arvan, et see on suurenenud; ma lisasin ka pildi). See ei ole äkki tekkinud, vaid on juba mitmeid aastaid selline. Võimalik, et see on viimastel aastatel veel natuke suurenenud, aga see võib mulle nii ainult näida.

Mu küsimus on selles, kas seda peaks arstile näitama? Ja kui nii, siis kas sellega on kiire? Ma küsin siin, sest mul õde elab välismaal ja arstile minek on väga kulukas. Seega ei taha ehku peale arsti juurde minna.

Ehk on ka ideid millest see tuleneda võiks?

Ette tänades!

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Kui see tähelepanek on kestnud aastaid ja erilised vaevused puuduvad, siis just kiiret pole. Isiklikult oletan kilpnäärme healoomulist suurenemist ehk struumat. Kui südametegevus on normaalne ja inimese kõne ja reageerimine normaalne, siis ei arva ei üle ega alatalitlust. Muidugi oleks hea arsti külastada, arst teostab haige füüsikalise uurimise, sealhulgas ka palpatsiooni. Ehk ka ultraheliuuring, kilpnäärme mahu hindamine ja analüüsid- TSH FT3, FT4, TPO AK, vajadusel ka EKG.

Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Suurenenud ja punetav kurgunibu

Tere!
Punetav kurgukaar, tunduvalt suurenenud kurgunibu, mis neelamisel on valulik, väike palavik (~37,2). Kas see on normaalne, et kurgupõletikuga on mandlite asemel suurenenud kurgunibu kaks korda?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Jah, harva küll, aga võib olla küll nii.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: