haigusleht 09.05.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
Olen Teie käes saanud abi ka varem.Tänan Teid!
Olen lülisamba kirurgias selja op. järjekorras.
Valud on igapäevased.
Olen haiguslehel.
Haiguslehte olen pikendanud oma perearsti juures.
Seadus lubab hüvitusega haiguslehte 6 kuud ja hüvituseta haiguslehte edasi,(andmed haigekassa kodulehelt)Töö on füüsiline ja töötada pole hetkel võimalik(4 lüli septembri seisuga ligi 1mm)tursed,ahenemised,valu jalas.
Helistades perearstile(seoses viirusega toimub telefoni teel suhtlus.)
Perearsti poolne sõnum-mis seljavalud miks nii kaua haiguslel?Mis lehe pikendust???Tundub,et ei süvene absoluutselt haigusele,ning vaatab valesti digiloost algseid andmeid,kus oli lüli väljas 4 mm.Igapäevaselt valud,eriti jalas,valuvaigistid igapäevaselt.
Neoroloogi juurde kauplesin saatekirja pool aastat.(üritas kogu aeg ravida ise diclof.ga)Neuroloogi vastus peale mrt oli kohe,et ainus võimalus on op.Kirurgi konsultatsioonil samuti öeldud,et op.Proovisin füsioteraapiat,tegi hullemaks.Kuna on järjekorrad,pean ootama.Haiguslehel olles koormust vähe ja enesetunne hea.Kas ikka on õigus minu arstil hakata keelduma haiguslehe väljastamist ja füüsilisele tööle saatmist?
Mainis veel,kui ei suuda,tule töölt ära jne.Seda otsustab tööandja,nung lõpetab oma-poolselt töösuhte.
Ette tänades ja Teie poolset arvamust oodates.
Olen nõus ja usaldan edaspidi maili teel suhtlemist,olen nõus andma ka oma digiloo Teie käsutusse.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere!
Tänan usalduse eest. Teie probleemidesse on põimunud meditsiiniline ja ametkondlik ning seadusandlik probleemistik. Katsume arutleda! Krooniline seljavalu koos närvikahjustusega on kauakestev ja sageli piinav terviseprobleeme. Selle raviks kasutatakse erinevaid vaevusi leevendavaid ravimeid üks nendest on mittesteroidid valu ja põletikuvastased ravimid selle näiteks on teile määratud tikk. Kasutatakse ka neuropaat tellis valu ravimeid näiteks Cabo Pent tiimi üks nimetus sellel on ka neuron tiim 300 milligrammi tõusvas annuses. Märgid taastusraviprotseduure kuid selgub et see ei anna soovitud tulemust. Kahju. Kui närviarst ja närvikirurg leiavad etappi on operatsioonist siis terendab silmapiiril lahendus teie kannatustele. Kehtiva seadusandluse alusel võib haiguslehe järjestikune kestvus olla kuni 182 päeva. Vajalik on lehepikendus iga 30 päeva järel. Kuid eriolukorras võib perearst või mõni teine teid on raviv arst esitada taotluse haiguslehe pikendamiseks. See oleks ka 1 soovitus minu poolt. Karta on tõesti teie töö ja teie terviseprobleem omavahel ei sobi kokku. Raske kuid vist ei jää muud üle kui proovida leida sobivam töö. Annan endale täiesti aru et kriisi ajal on mingigi töö leidmine väga keerukas. Siit see soovitus pikendada haiguslehte eritaotlusega. Kui väga vaja ja sobivat tööd ei leia siis lahenduseks ka püsiva töövõime kaotuse taotlemine. Krooniline valu kurnab ka psüühikat, seda tuleks iga hinna eest toetada abiks on psühholoogi raviseansid.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Hingamisraskus

Kurk jäi haigeks.3nädala pärast läks paremaks. Perearst soovitas käsimüügiravimeid.Märtsi lõpus kurk uuesti põletikus ja sellest ajast peale on ainult hullemaks läinud. Siis tekkisid hingamisraskused.Märtsi ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
ootame siis röntgenogrammi vastust. Ehk niikaua saaks teha perearsti poolt kopsumahu uuringu ravimiga e bronhodilataatortest. Perearst peaks ka täpsustama- kus on natuke vett. Vaatame, kuidas ...

Loe edasi

Nohu, köha, kurguvalu - teisese arvamuse saamine

Tere! Mind huvitab, et kas on võimalik pöörduda ka teise perearsti vastuvõtule tasulise teenusena, kui enda arsti juures sind keegi ei kuula ega vaata? Olin nädala palavikus köhas -, nohus, hääl ära, enne ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
Teiseseks arvamuseks on patsiendil alati õigus pöörduda ka teise sama eriala spetsialistile, kui Teile tundub, et Teie haiguse olemus ja tulemus jäi Teile ebaselgeks.
Samas ei tohi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: