mononukleoos 06.04.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
Mul on olnud viis nädalat väike palavik (37,3 - 37,5) ja kohutav väsimus. Peale mitmeid erinevaid arste diagnoositi mul lõpuks mononukleoos. Kas see viirus võib anda nii pikaaegset palavikku? Veeniverest oli näha, et neeru, maksa, lünfinäärmete näitajad olid korras. Igaks juhuks tehti ka südame ultraheli, mis oli samuti korras. Millest siis nii pikaaegne palavik?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Õnneks on põhianalüüsid normis. Teinekord on sellise vaevuse taga mingi alaäge viirusinfektsioon või selle järgne seisund. Mononukleoos on üks sellistest- iseparanev haigus.
Aeg ja puhkus ravib enamus tõbesid. Saan soovitada head koostööd oma perearstiga, kes jälgib Teid regulaarselt, teeb vajadusel uuringud ja korrigeerib ravi.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Paistes ja valulik parempoolne lümfisõlm kubemes

Tere,

Teeb muret paistes parempoolne lümfisõlm kubemes, peale vahekorda on paistetus veelgi suurem ja valulik.
Käidud sai günekoloogi vastuvõtul, võeti proovid ja põletikunäitajad olid ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Mononukleoos peaks andma ka suurenenud põrna ja lümfisõlmed lõua all, harvem mujal. Aga kõik on võimalik. Olen sellest arstide põlvkonnast, kus õpetati kubemelümfisõlmede suurenemisel mõtlema ...

Loe edasi

Mononukleoos?

Olen juba viis päeva vaheldumisi suuremas või väiksemas palavikus olnud. Alguses olid lümfisõlmed ja kurk väga valusad, lümfisõlmed (kaelal) on siiani suurenenud /üles paistetanud. Kurk enam valus pole. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Jah, võimalik, et on mononukleoos, kuid võib ka mõni muu haigus olla. Kahjuks ei ole võimalik minu situatsioonis anda lõplike soovitusi diagnoosi ja ravi osas. Saan soovitada pöördumist oma ...

Loe edasi

Mononukleoos ja mädane angiin

Tere, doktor.
1. Minul tuvastati mononukleoosi antikehad, mis siis näitab, et olen seda lähiajal põdenud. Mis on selle haiguse tüsisitused?
2.Olen nüüd poolteise kuu vahega põdenud mädast angiini. ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,

mononukleoosi hiljutist läbipõdemist võivad näidata erinevad antikehad. Ja antikehad võivad olla positiivsed ka inimesel, kes on mononukleoosi põdenud ammu või on seda põdenud äärmiselt ...

Loe edasi

mononukleoos

Tere! Olen 18-aastane tüdruk ja just on diagnoositud mononukleoos. Sooviksin rohkem teada selle haiguse kohta, näiteks kas see on nagu tuulerõuged, et pärast ühte läbi põdemist pole seda võimalik enam ...

Vastas dr Eero Merilind

Lugupeetud küsija.



Mononukleoosi tekitaja on viirus ( Epstein-Barri viirus), mis enamasti kandub edasi nn. süljenakkusena. Tavaline mononukleoosipatsient on kooliõpilane või ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: