Südame mure 04.04.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
2019 aasta juunis tekkis mul kiire südamepulss 90-130 lööki minutis ning sellega kaasnesid pearinglused ja virvendused silme ees.
Pandi mulle 24 tunniks südameholter, kus ei olnud vaheleööke ega rütmihäireid näha, samuti oli 24 tundi küljes vererõhu holter, mis oli samuti korras.
Tehti südamefilmid jms. mis olid ka korras (polnud vahelööke ega ka rütmihäireid). Lõpuks saadi jälile, et asi on mandlites.
Septembris oli erakorraline operatsioon, peale seda taastusin ja tehti koormustest, mis oli samuti korras, aga kohati andis pulss ikkagi tunda, aga südamearst väitis, et see on normaalne, et lähebki aega aasta vms, kuni olen täielikult taastunud.
Nüüd viimased kaks nädalat võitlen jälle kiire pulsiga, ärgates on pulss 85-95, kohati ka 110. Päeva peale lööb ka kõrgeks. Samuti tunnen, et süda lööb tugevalt/ kõvasti, isegi kui pulss on normaalne.
Enesetunne on kohe kehvem, kui pulss on kiire.
Aprillis pidi olema mul südamearst, aga see jääb kahjuks leviva viiruse tõttu ära. Toimub vaid telefoni teel konsultatsioon.
Kilpnääre on ka kontrollitud ja see oli ka korras.
Vereanalüüsides näitas vaid, et hematokrit on keskmine 35,2% 37-47%ist ja eosinofiilide suhtarv oli samuti keskmine 0,8% 1-5%ist. Miks need keskmised on? Kahjuks ei ole perearstiga kontakti saanud, et küsida. Vereanalüüs tehti Synlabis.
Tahaksin küsida, et millest võib mul südamepulsiga probleem olla? Stressi ega pinget samuti ei esine, aga enesetunne on pidevalt kehv.
Vitamiini tasemed olid normis, võtan ka raua tablette.
Mida peaksin konsultatsioonis südamearstiga rääkima?
Kas see, et pulss on pidevalt kiirem, kas see võib tervisele ohtlik olla?
Küsin, kuna soovin kellegi teise arvamust ka kuulda, mis mul olla võib ja siis on ehk südamearstiga konsultatsioon telefoni teel lihtsam.

Parimat!

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Kõige tähtsam, tehtud uuringute alusel on Teie süda anatoomiliselt terve. Vahelöögid, kiirenenud rütm võib olla seotud väikse häirega vitamiinide-mineraalainete ainevahetuses ja stressiga. Praegune aeg on selleks täiesti piisav, et midagi sarnast tekiks, muidugi mitte igaühel. Eelsoodumus, tundlikum südametalitlus jm soodustavad.
Kui vaevus väga häiriv, siis võib vaevuse leevenduseks määrata metoprolooli, sotalooli, Preductali, vm ravimeid, kuid seda otsustab Teid vahetult nägev-uuriv arst.
Seniks normaalne toitumine ja liikumine, iga päev värskes õhus 30-50 min nt reibast kõndi. Päevas ikka 500-600 g puu ja aedvilju, pihutäis pähkleid, hea ööuni, head suhted iseenda ja oma lähedastega.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Südame rütmihäired

Tere!

Mure lühidalt selline, et magneesiumpreparaate manustades tulevad esile südame rütmihäired, täpsemalt nn ekstrasüstolid. Rütmihäired on ennegi muret teinud ja olen olnud keskhaiglas ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Minu soovitus on mitte võtta magneesiumi preparaate. Ehk piisab normaalsest toidusedelist kus on ka pool kilo päevas puu ja juurvilju ning pihutäis rosinaid.
Head tervist soovides,
Loe edasi

mure südame pärast

tere.tahtsin küsida et millest võib tingitud olla väsimus.tihti peale tunnen ennast väsinuna ja kiireld lähen närvi.südame piirkonnas vasaku rinna pealt on valus.kas võib midagi südamega olla või on lihtsalt ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Perearst, esmased uuringud, kui need korras siis psühhiaatri konsultatsioon depressioonist tingitud kehaliste vaevuste täpsustamiseks, raviks.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

südame kohal valu

tere.
mul on selline mure, et mul on sisse ja välja hingates südame kohalt valus. ma arvan et see otseselt südamega seotud pole. huvitav on see, et kui selili lamades enaast täiesti välja sirutan, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Unustasite mainimata oma vanuse, soo ja kaasuvad haigused jne jne.
Oletan, et olete noor inimene, selline vaevuse iseloom on omane roietevahelise närvi või lihaste valulikusele.
Raviks ...

Loe edasi

süda

Tere! Minu mure on järgmine: Kui mul korduvelt esines seljas abaluude taga pigistuse taolisi valuhoogusi ja koos sellega kiirgas valu ka lõualuudesse siis pöördusin arsti poole,pärast mõningaid uuringuid ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Soovitan täpsustavaid uuringuid, esimene neist oleks koormuselektrokardiograafia. Sõltuvalt uuritngutulemustest määratakse ravi. Teie vaevus aga päris stenokardiat ei meenuta, pigem on tegemist ...

Loe edasi

pulss

Olen 32 a. probleemiks madal vererõhk ja kõrge pulss. 104/ 55 87 Mida peaksin ettevõttma.Millise arsti juurde pöörduma?


toredat suve!

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere Malle
Kui enesetunne on hea siis vast ei olegi vaja kuhugi pöörduda. Vererõhk 104/55 on päris normaalne. Pulsisagedus rahuoleku kohta ka pole viga, oletan, et mõõtmise ajal olite ka veidi pabinas. ...

Loe edasi

Murdeiga?

14-aastane tüdruk, 160/48, elavaloomuline, sportlik. Pärast jooksu või muud pingutust (nt. trepist ülesminek) lõõtsutab nagu astmaatik, sellega kaasneb südamepekslemine. Muid tervisehädasid pole täheldanud. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist
Soovitan siiski pöörduda arsti vastuvõtule. Koormuspuhuse hingelduse põhjuseks noorel neiul võib olla kiirest kasvust tingitud südame mittejärgijõudmine kehakasvule; vererohkest kuupuhastusest ...

Loe edasi

vererõhk

Tere!
Tere olen 38 aastane naisterahvas. Pikkust 167,kaalu 58 kg. Nagu normaalne.

Olen hädas olnud juba pikemat aega madala vererõhuga (keskmine 85/50) ja öise käte suremisega (kui sureb,siis ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist
Madal vererõhk on noorematel daamidel sage mure. Sagedamini puudub mõni kindel haigus vaid seisundit nimetatakse talitlushäireks. Gutroni asemel olen oma patsientidele hea efektiga soovitanud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: