Kõht valutab 31.03.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
Alates detsembrist peale Diclofenaci võtmist hakkasid mul kõhuvalud. Alguses olid mul valud rohkem maopiirkonnas ja määrati maokaitserohtusid. Käisin ultrahelis, mis oli korras ja gastroskoopias, mis oli ka korras, arst ütles ainult, et gastriit. Maovalud pikapeale kadusid, aga valu kandus alakõhtu. Pikapeale läks siiski paremaks, kuigi valu päris ära ei kadunud, aga oli talutav.

Nüüd on alakõhuvalu viimastel päevadel jälle tugevnenud. Valu hakkab iga päev õhtuti peale õhtusööki. Eile oli valu eriti piinav, nii et keeruline oli magama jääda. Võtsin 2 tabletti Renniet, 2 tabletti No Spad ja lõpuks ühe Ibuprofeni, aga need ei võtnud kõhuvalu päris ära . Kella 3 paiku öösel jäin lõpuks magama, aga hommikul üles tõustes on kõht ikka veel õrn.
MIda soovitate edasi teha? Mis rohi võiks aidata, kui õhtul taas kõht valutama hakkab?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Tundub, et tegemist on teise haigusega mis detsembris. Igasugune uus vaevus, eriti kõhuvalu vajab nobedat uurimist. Praegu on paras segadus kogu meditsiinisüsteemis, kriisiaeg. Plaaniline tegevus on peatatud. Ka perearstikeskused on oma töö ümber korraldanud ja esmaseks kontaktiks on telefon. Soovitan esimesel võimalusel pöörduda oma perearsti poole, kui see mingil põhjusel ei õnnestu, valu tekib taas ja on tugev, siis tuleb pöörduda EMO-sse. Parem üle reageerida kui hiljem kahetseda. Tõenäoliselt tehakse vereproovid ja CT kõhust, siis saab liikuda põhjendatud edasise käsitluse suunas.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

solkmed?

tere,
lasteaias on esinenud lastel solkmeid. Olen ise õpetaja. Kas peaksime igaksjuhuks ka end õpetajatega kontrollida laskma? Võibolla tulebki see mõtlemisest, aga viimasel ajal tunnen rinnus torkeid, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Sooleparasiidid võivad ja ei või põhjustada vaevusi. Kuidagi pole võimalik öelda, et üks kindel sümptom on omane vaid kindlale haigusele või ussile. Saan vaid soovitada perearsti külastust, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: