Valu rinnakus 26.03.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere! Probleem selles,et umbes aasta aega tagasi hakkasin aeg/ajalt tundma valu ja ebamugavustunnet rinnakus.Siis sai tehtud ekg,koormustest, käisin ka kopsuarstil ja tehti kompuuteruuring,kopsud olid korras.Siis see nii jäi.Ja eks ikka aegajalt andis märku, vahest ka just siis,kui ärritusin.Nüüd oli mul köha-nohu ja peale seda tekkis rinnaku piirkonnas pidev selline rõhuv tunne,ebamugav ja veidi valulik,ka kõri ja kaela piirkonnas.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Tehtud põhjalikud uuringud on korras, see on hea. Kirjeldate vaevuse teket seoses ärritusega, see on aga omane somatoformsele häirele või haigusärevusele. Mööduv hingamisteede viirusinfektsioon võib põhjustada ka lihasvalu, eriti nt köhimisel valu ülakõhu-rinnaku piirkonnas.
Saan soovitada head koostööd oma arstidega, vaevuse jälgimist, vajadusel vastavat ravi.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Gastriit

Tere !
Eelmisel aastal seoses tükitundega kurgus pöördusin erinevate eriarstide poole . Käidud sai lor arstil ,kui ka gastroenetroloogil. Veebruaris tehti mulle gastroskoopia ,välisel vaatlusel ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
refluks ei pea tähendama kõrvetisi ja maohappe suhujõudmist, vaid võibki kliiniliselt väljenduda rinnakutaguse valuna, seenpõletikuna söögitorus, halva hingeõhuna. Gastriit näitabki mao ülihappesust ...

Loe edasi

Refluks ja kehatemperatuur

Tere !
Mu tervise probleemid algasid mitu kuud tagasi ,kui sain diagnoosiks ärevushäire ,kartus igasuguste haiguste ees. Läbi olen käinud mitmeid eriarste , kurguarst, endokrinoloog ,gastroeneteroloog. ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
Teie terviseuuringud on olnud väga põhjalikud ning ammendavad ning täiendavaid uuringuid Te ei vaja - pigem assotseeruvad need sümptomid ärevushäirest tingitud kõrgendatud kehatunnetusega. ...

Loe edasi

Igapäevased valud.

Tere!
Mureks on juba mitu kuud igapäevased valud ja tuimus vasakul pool käes, kaenla all, rinnakus ja jalas. Aega-ajalt lööb valu ka üla- ja alaselga ning kõhtu. Paremal pool lööb valu jalasäärde, ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
Teie kaebused on väga mitmekesised, mistõttu on perearst see, arst, kes seda kõike ühe tervikuna vaatab ja näeb ning otsustab, kuidas Teie terviseprobleeme edasi käsitleda, seda enam, et ...

Loe edasi

mure

Tere.Mul selline küsimus......terve kuu on juba hääl ära....alguses läks mõnikord korraks ära ja tuli tagasi,nüüd nii,et pea koguaeg on hääl kähe,või kaob sootuks.Ja valu on rinnus,nii seljapool,kui ka ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist
Eesti arste on koolitatud nii, et hääle kähedus üle 2 nädala vajab täpsemat kõri uurimist. Teie kardetud haigus on väga harv, olemas on terve rida teisi häälehäireid põhjustavaid seisundeid. ...

Loe edasi

Imelikud valud paremal rinnakus

Tere.
Pöördun oma murega Teie poole.
Olen naine 32-a. Sünnitanud 3 last. Probleem on järgmine mõned kuud on esinenud u. 2-3 korda kuus sellist asja. Justkui söögitorus, aga paremal pool tuleb ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Teie vaevuste kirjeldus vastab kõrvetiste ja mao-söögitoru tagasivooluhaiguse sümptomitele. Üldiselt kui hiljuti on tehtud põhilised uuringud ja puuduvad muud sümptomid siis võivad Teid ravivad ...

Loe edasi

süda?

1,5 kuud tagasihakkasin tundma vasakus rinnakus torkeid.vahel käis mingi seletamatu klõks sügavalt väljahingamisel,siis hakkas süda puperdama ja oli paha olla.paha tunne kestis paar päeva.tegin ekg,vereanalüüsi,hingamissageduse,koormusega ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Pean märkima, et olete jätnud saladuseks oma vanuse, töö, hariduse, pereelu, laste käekäigu, abikaasa ja vanemate tervise jm. Need on tõesti olulised detailid arstile mõistmaks üht patsienti ...

Loe edasi

veidi vale teema, st südamest

Tere! Vabandan, et esitan küsimuse valest valdkonnast, kuid vastavat siin ei ole! Mul on kahehõlmaline aordiklapp ja esineb vere tagasivool (mõõdukalt). Avastati mõned aastad tagasi, praegu olen 30-aastane ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist
Teie vaevus tundub olema põhjustatud pigem stressist-meeleoluhäiretest kui otseselt südamehaigusest. Aasta-paari tagant võiks hinnata klapiseisundit ehhokardiograafilise uuringuga ( südame ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: