Südamehaigused 12.03.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Veri analüüsiis oli trombotsüütide arv 603 * E9/L (teised näitajad on normi piires).
Tavaline vererõhk on 140/90
EKG on normis
Isa ja vanaisa mõlemad surid südamehaigustest
Kas on vajalik kardioloogi konsultatsioon või minu analüüsid on normis?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Hea küsimus, eriti veel taustainfo. Trombotsüütide arv on suurem, seda tasuks kindlasti lähemalt uurida. Imelihtne lahendus oleks teha perearstil e konsultatsioon hematoloogiga, on mitmed pärilikud-perekondlikud veremuutused, millega kaasneb kõrgem trombotsüütide arv ja risk trombide tekkeks. Väärt teema uurimiseks, mõtlemiseks !
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Päeval pulss kiire

Tere.
Nimelt on mure väga aktiivse pulsiga ja halva enesetundega. Öösel, kui magan on pulss korras 62-75, kuid hommikul kui ärkan, siis kohe peale vähest liikumist läheb juba ca 115 peale. Käin ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Kirjast selgub, et Teid on kõnealuse terviseprobleemi tõttu põhjalikult uuritud. Välistatud on strukturaalsed südamehaigused, kilpnäärmehaigused, neuroloogilised haigused ja aneemia. Arvestada ...

Loe edasi

Tere,

Tere,olen kõigest 28 ja mure suur,nimelt jalad paistes ja turses nagu puu pakkud.hommikul vähem,aga õhtuks juba asi päris hull,teinekord nii,et vaevu saan liikuda.olen käinud pärnu arstite juures ka aga ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse eest. Kuidas ka ei püüaks, ei saa ma anda sisulist vastust haiguse põhjuste ja ravi kohta. Mõtleksin ennekõike veenipuudulikusest põhjustatud tursetele, välistama peaks neerude ...

Loe edasi

gastriit

Tere!
Pöödun Teie poole sellise küsimusega, minu emal on arstide poolt kindlaks tehtud gastriit ja hiljaaegu ka maos helicobacter. Jaanuaris raviti helicobacterit ka antibiootikumidega -aga sellega ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Kui Teie ema on tarvitanud pikalt selliseid ravimeid nagu Nexium ja Gasec, aga mingisugust leevendust neist ei ole olnud, tuleks esmalt täpsustada, kas kaebuste põhjuseks on ikka gastriit. ...

Loe edasi

Raskustunne rindkeres

Tere! Mul juhtus täna autoga sõites selline lugu, et rindkeresse täpselt keskele tuli tugev raskus või surumistunne. Algul proovisin sellest mitte välja teha, aga siis hakkas pilti silme-eest mustaks minema, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Teie vanus, 23 aastat muudab vähetõenäoliseks südamehaigused. Järgi jääb rida põhjuseid- roidevahelise närvi ja lihase valu, kõrvetised, somatoformne häire jt. Kindlasti tasub selle vaevusega ...

Loe edasi

Köha

Olen 55a naine, kontoritöö. Köhin alates 2001.a nii suvel kui talvel. Hommikul tõusen ja köhin(kuiv, sügavalt tulev köha) mitu minutit nii, et pea põrub ja tilgad tulevad püksi. Tulemuseks on valus kurk. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere Triinu
Mõned mõtted. Üks südamerohi ravimrühmast AKE inhibiitor kõrvaltoimena põhjustab kuiva ärritusköha. Ega ei tarvita mõnda ravimit sellest rühmast.
Kuidas on köha seotud nädalapäevade, ...

Loe edasi

Murdeiga?

14-aastane tüdruk, 160/48, elavaloomuline, sportlik. Pärast jooksu või muud pingutust (nt. trepist ülesminek) lõõtsutab nagu astmaatik, sellega kaasneb südamepekslemine. Muid tervisehädasid pole täheldanud. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist
Soovitan siiski pöörduda arsti vastuvõtule. Koormuspuhuse hingelduse põhjuseks noorel neiul võib olla kiirest kasvust tingitud südame mittejärgijõudmine kehakasvule; vererohkest kuupuhastusest ...

Loe edasi

kilpnääre ja südamehaigused

tere! Olen 27 aastane naine ja mul avastati kilpnäärme alatalitlus koos kroonilise põletikuga. Asi on üsna algusjärgus. Arst kirjutas rohtu, mida pean elulõpuni võtma. Küsin nüüd seda, et kas kilpnäärme ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist
Kilpnäärme vaegtalitluse tunusteks on sagedamini jahedad jäsemed, külmatunne, kähe hääl, aeglased liigutused ka südamerütmi aeglustumine ja vahel tursed näol ja kätel. Eriti muud vaeva ta ...

Loe edasi

südamelihaste põletik

Tere!

Kuna enam rubriik südamehaigused alla küsimusi esitada ei saa, siis ehk saaks teilt vastuse. Mul on kõik süptomid, mis viitavad südamelihaste põletikule ja tekkinud tänu tihedale sportimisele. ...

Vastas dr Eero Merilind

Lugupeetud Marje.



Teie küsimus on liiga spetsiifiline - soovitan pöörduda ikkagi

kardioloogi poole. Samas ei saa ma päris täpselt aru, kas südamelihase
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: