Keskkõrvapõletik 19.10.18 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere.
Alates 20ndast septembrist hakkas kõrvas imelik, arvasin, et ju on vaik ja hakkasin laskma vaxoli ja tegin isegi kõrvaküünalt korra lootes et aitab.
Nüüd 9ndal oktoobri õhtul tekkis palavik. Mõtlesin et ju väike külmetus siis peal. Järgmine päev läksin soomes arstile ja avastas et keskkõrvapõletik(ütles et lima). Kirjutas 7 päeva antibiootikumi. 3 päeva hiljem polnud veel palavik alla läinud seega läksin tagasi et pikendaks haiguslehte, teine kõrv oli ilus ja puhas. Arvatavasti mul kõik on ikka nohust kuna mul aastaringselt krooniline nohu, seega kirjutas mulle retseptiravimi nasonex. Kuigi nina hommikuti lahti ja edasi selline kinnine enamasti.
Küsimus ongi selles et nüüd teine kõrv natsa imelik või teistsugune, võib olla rõhust või siis lihtsalt sellega ei kuule nii hästi. Mõtlen et antibiootikumi ravi ju kestab et vaevalt seal nüüd mingi põletik võib olla? Sealt kõrvast tuleb ilusti kollakat vaigumoodi asja ja lasin nüüd vaxoli,äkki aitab?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Vaxoliga ma ei kiirustaks. See vaigumoodi asi võib olla ka mäda keskkõrvapõletikust, eriti, kui on ka kuulmishäire. Sageli võib olla nii, et algul on põlertik ühes kõrvas ja haigus tekib ka teises kõrvas. Olete elanud 26-nda eluaastani ja julgen arvata, et pole olnud eriti vaiguprobleeme. Kust siis järsku see vaik. Antibiootikumravi on vajalik teha lõpuni ja arst peab ka kõrvad üle vaatama ja tegema ka tümpanomeetria. Kõrvapõletikust paranemine võtab aega mitmed nädalad, isegi 1 kuu või veelgi kauem.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Keskkõrvapõletik täiskasvanul

Tere!


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Keskkõrvapõletik ja sellele järgnev peavalu

Tere! Mul on järgmine mure: detsembri keskel tundsin kerget valulikkust ülakehal- kaelal, rinnal (lümfid?) jne, täpselt selline tunne nagu algaks gripp. Grippi ei tulnud, oli kerge nohu- köha, mida koduste ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
see peavalu on tõepoolest kummaline- kõrvapõletikust paranemine harilikult nii ei käi, inimene saab lihtsalt terveks ja mingeid jääknähte ei ole. Samuti ei ole antibiootikumil nõnda kaugele ...

Loe edasi

Keskkõrvapõletik

Nimelt kuu aega tagasi algas mul nohu, köha. Lõi kõrva lukku ja hakkas valutama, läksin peraarstile ja ütles, et keskkõrvapõletik. Sain antibiootikume (kaks kuuri) ja peale ab kuure olid kõrvad ikka lukus ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
kui kõrvaarst vaatas kõrvad üle ja antibiootikumi ei kirjutanud, siis see tähendab, et mädasekreeti keskkõrvas enam ei olnud ja antibiootikumiga teeks sellisele seisundiga pigem halba kui ...

Loe edasi

palaviku puudumine

Kas immuunsüsteem on väga nõrk, kui inimesel pole peaaegu kunagi palavikku, põdesin ka keskkõrvapõletikku ilma palavikuta, rääkimata grippidest.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Nõrga immuunsüsteemi tunnus on sage " külmetushaiguste" põdemine, nahamädanikud, naistel ka günekoloogilised põletikud. Keskkõrvapõletik võib olla mitut moodi, ka lihtsalt vedeliku tekkega keskkõrvas ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: