Alakõhu valu! 05.03.18 / Perearst

Külastaja küsib:

Ühesõnaga valutab alakõht paremalt poolt ,pimesool lõigatud.oprereeritud ka nabasonga.se oli nii 10aa tagasi vist.katsudes pole valus või siis enam ei tunne ,on valus põrudades, hüppades,kui ka autoga august läbi sõites.kas keegi viin ka olla koju lihase rebestusega.kuina täna läksin samast kohast tööjuures allalaadimist ja treppilnon jää ehk libastusin,ja siis tekkis ka see valu ,hommikuti on enam vähem valutu kui just süües kas vii natuke kohe valu ,kiik mu on korras ainult see ühtlane valu .valus pole ka köhides.töötan Soomes ja Eestis pole ravi kindlustust tahtsin pühapäeval minna EMO sise aga siis nagu jäi valu järgi.

Arst vastas:

Kristi Otsmaa

dr Kristi Otsmaa

Perearst

Tere!
Kahjuks ei oska antud kirjelduse põhjal ja patsienti nägemata arvata, millega tegu on. Võimalike põhjustena tulevad kõne alla närvi-lihasvalu, kuseteede haigustest põhjustatud valu, kubemesong jne. Soovitan diagnoosi täpsustamiseks pöörduda arsti vastuvõtule.
lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Mida näitab vere analüüs?

Tulemus
IgA 4.60 0.70 - 4.00 g/L
IgM 0.68 0.40 - 2.30 g/L
IgG 10.00 7.00 - 16.00 g/L

Küsimus minu vere analüüside kohta, kus IgA tulemus on üle referentsi. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Arvan, et ei, IgA on piiripealne. Kui esimesel korral analüüsid ei näita konkreetset haigust, kuid vaevused püsivad, siis jälgitakse haiget, korratakse analüüse mõne aja pärast uuesti ja uuritakse ...

Loe edasi

Laigud varba küünte

Tere. Nimelt avastasin eile 12.07 kahe varba pealt sellised triibud. Olen kuulnud,et melanoom tekib ka küüntealla.Olen juba eemaldanud paar kahtlast sünninärki (ühte lausa kaks korda) seega olen mures. ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kuna antud juhul on kahjustunud 2 kõrvuti asetsevat varbaküünt enam-vähem sama koha pealt, on tõenäolisem, et tegu on siiski traumast tingitud küünealuse muutusega.
Igal juhul on mõistlik ...

Loe edasi

Parkinsoni tõbi

Palun öelge, kas on mõtet raviga jätkata. Soovin Teie poolset arvamust.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Paistab, et ära lõigatavat valu põhjust uuringutel ei leita. Jääb vaid leppida sellega, et tegemist on kroonilise segatüüpi valuga. Kõik need ravimid ongi selle leevendamiseks- duloksetiin, ...

Loe edasi

Sapikivid

Tere! Küsimus selline et mul avastati sapikivid ja 25ndal on kirurgile aeg kuid kas operatsioon toimub üldnarkoosis maskiga või topitakse ka see toru kurku opi ajaks? Ei oska mujalt küsida ja mis on operatsiooni ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Selle küsimuse õigem adressaat oleks olnud üldkirurg, kuid vastan niipalju kui oskan.
Tänapäeval teostatakse enamus sapipõie eemaldamisi laparoskoopilisel meetodil. Selle puhul tehakse ...

Loe edasi

Paise sünnimärgi all

Tere!
Esmaspäeval (09.07) Tundsin, et kõrva juures on sünnimärgil on väike valu ja nagu oleks väike paise all ja nüüd selle sünnimärgi ümbert lisaks veel hakkas õrnalt sügelema. Vahepeal läheb valu ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Paistab, et tegemist on karvanääpsupõletikuga. Aitaks lahja alkoholikompress või kampriõli kompress. Kui tekib tihke valulik piirkond, kerge palavik, võib vaja minna antibiootikumravi. Harvem ...

Loe edasi

Suurenenud lümfisõlmed kaelal

Olen teile kirjutanud ka varem (mai kuus) seoses lümfisõlmede suurenemisega. Nüüdseks on kaks kaelal olevat (paremal ja vasakul) lümfisõlme olnud käega tuntavad juba 3 kuud. Olen käinud kõhukoopa ultrahelis, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kui kõik uuringud on korras, ultraheli lümfisõlmest näitab tavalist lümfisõlme, siis see on ju väga hästi. Haigust ei ole. Ja nagu märgite, juhtiv mure ongi ülemõtelmisest, muretsemisest tulenevad ...

Loe edasi

Lööbed nahal

Mul tekkisid mõni öö tagasi sellised suured punnid/lööve ja need sügelevad. Hommikuks olid natuke tagasi tômmanud, kuid ôhtul avastasin et suureks ja punaseks làinud nagu teisel pildil, nagu oleks paistes. ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kahjuks ei suuda ma foto järgi tuvastada, millega täpselt tegu võiks olla. See, et depressioon otseselt nahalööbe põhjustab, ei tundu tõenäoline. Küll aga võivad psühhosomaatilised põhjused ...

Loe edasi

Keelel hall katt

Tere!
Minu mure seisneb selles, et viimased pool aastat on olnud keelel hallikas katt, just tagaosas ja paremal külje(seal vahelduva eduga, mõnipäev on, teinepäev mitte). Lisaks on keele küljed ka ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Inimese tervisemured jagunevad kahte suurde rühma: tõelised haigused, mille korral uuringud seda kinnitavad. Need vajavad kindlasti ravi. Teine suur rühm on talitlushäired- aeg-ajalt esinevad ...

Loe edasi

vasakul roide all valu.

Tere,selline asi,et vasakul roide all ebameeldiv tunne juba eelmise aasta löpust,eriti kui istun voi auto roolis olen selline nagu valus oleks ja nüüd juba kuskil möned päevad valutab ka örnalt.Nüüd mul ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Neid põhjuseid, mille korral esinevad Teie vaevused on väga palju. Julgen arvata, et esineb paar eraldi haigust, ühe tunnus on valu, teisel palavik. Saan vaid soovitada arsti külastust, kõige ...

Loe edasi

Kõrge vererõhk

Hommikul võtan ENAP-HL 10/25, hakkab süda kiiresti tööle(kloppima). Siis võtan ravimit MetoZok 47,5, millest võtan pool tabletti. Seejärel pulss läheb alla 60 ja vererõhk tõuseb 180-190.

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Kui teil on vererõhk olnud kõrge üle 20 aasta, ja kui see vererõhk on olnud ka kontrolli alt väljas, nt kui te pole regulaarselt ravimeid võtnud, siis lõpuks tekivad muutused südames ja vererõhk ja pulss ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: