Alakõhu valu! 05.03.18 / Perearst

Külastaja küsib:

Ühesõnaga valutab alakõht paremalt poolt ,pimesool lõigatud.oprereeritud ka nabasonga.se oli nii 10aa tagasi vist.katsudes pole valus või siis enam ei tunne ,on valus põrudades, hüppades,kui ka autoga august läbi sõites.kas keegi viin ka olla koju lihase rebestusega.kuina täna läksin samast kohast tööjuures allalaadimist ja treppilnon jää ehk libastusin,ja siis tekkis ka see valu ,hommikuti on enam vähem valutu kui just süües kas vii natuke kohe valu ,kiik mu on korras ainult see ühtlane valu .valus pole ka köhides.töötan Soomes ja Eestis pole ravi kindlustust tahtsin pühapäeval minna EMO sise aga siis nagu jäi valu järgi.

Arst vastas:

Kristi Otsmaa

dr Kristi Otsmaa

Perearst

Tere!
Kahjuks ei oska antud kirjelduse põhjal ja patsienti nägemata arvata, millega tegu on. Võimalike põhjustena tulevad kõne alla närvi-lihasvalu, kuseteede haigustest põhjustatud valu, kubemesong jne. Soovitan diagnoosi täpsustamiseks pöörduda arsti vastuvõtule.
lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Kurguvalu

Jäin siin.paar päeva tagasi haigeks,kurguvalu,palavik,lihasvalu,peavalu.Kõige rohkem teeb muret kurguvalu,neelamisel meeletu valu,ei tea,mida teha?Valu kiirgab kõrva.Perearst Raplas,kas sellise murega ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Saan Teie kirjast aru, et kurgumandlid on Teil opereeritud, seega on ka äge bakteriaalne tonsilliit välistatud. Kõige tõenäolisem diagnoos on viiruslik neelupõletik. Arvan, et EMOsse pole küll ...

Loe edasi

vereproov

Mulle valmistab muret D-DIMEER näitaja vereproovis 09.10.2018. oli see 2,63 mg/L
ja vereproovis 22.11. 2018. oli see 3,22 mg/L

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
D dimeer on vere hüübivuse üks uuringutest. Ausalt öelda, ei saa ma palju kirjutada, kartes põhjustada Teile hirme ja kannatusi. Aga siiski, analüüs võib näidata suuremat trombiriski, hüübimishäireid, ...

Loe edasi

kolmnurgas valu

Tere Doktor!

Kirjutasin Teile mõnda aega tagasi, aga kuna mu enesetunne läks eelmine nädal kehvaks otsustasin emosse minna, kuna olen hetkel 37 nädalat lapse ootel ja parem karta kui kahetseda. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Nagu kirjutasin, võib rasedus anda niipalju vaevuseid, mida kohe ei oskagi tähele panna. Nautige oma raseduse viimaseid nädalaid. Rasedus ravib enamus vaevuseid. Ja peale rasedust pole enam ...

Loe edasi

refluks rasedus

Tere
Lgp. Doktor!

Tänan Teid eelmise kirja kiire vastuse eest. Natuke täpsustan enda eelmist kirja. Hetkel kohe algamas 37 rasedusnädal ja nagu ma eelmises kirjas kirjutasin, et vaevused ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Jään oma eelmises kirjas öeldu juurde. Hetkel ei näe vajadust uueks gastroskoopiaks.
lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Loe edasi

rinnus ja ülakõhus valu

Tere,
Olen hetkel viimast kuud lapseootel 36 nädal käib ja varasemalt on diagnoositud 3 a tagasi reflukshaigus. Enne rasedust sain vaevused isegi kontrolli alla, kuid rasedana on paljude ravimite ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Refluks on raseduse ajal väga sageli esinev vaevus, eriti raseduse teises pooles, sest kasvav loode surub kõhule. Ka rauasiirup võib kõrvaltoimena tekitada iiveldust. Kuna gastroskoopia on ...

Loe edasi

Küüneseen

Tere,
Töötan kokana ja algselt pagar /kondiitrina.
5 käeküünt sarnased nagu pildil, ääred tumedad(rohekas mustad), küüntel vertikaalsed triibud nagu, küüned tunduvad kuivad ja rabedad,nurgast ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Seenhaiguse diagnoos on tõenäoline. Antud juhul käsimüügiravimitest abi ei ole. Peate kindlasti pöörduma arsti poole, sest kui seenhaigus on juba kahjustanud nii suures ulatuses küüneplaati, ...

Loe edasi

Tere! Sooviks tõlgendada vereanalüüside vastuseid!

Tere! Saatsin teile pildi oma analüüside vastustest, mul on punaselt märgitud vastused mis on normnäitajatest erinevad!
Sooviks teada kas mul on põhjust nende pärast muretseda.?
kas kõik on ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie vereanalüüsi kõige olulisemad näitajad on täiesti normis, kerge hälve on lümfo, leuko ja monotsütide arvus. Selle taga võib olla näiteks hiljuti põetud viirusinfektsioon. Südamerahuks ...

Loe edasi

Nimetissõrme siseküljel punetav ja kestendav laik

Tere.

Umbes paari nädala eest tekkis parema käe nimetissõrme siseküljele õrnroosa, kestendav ja sügelev laiguke, mis endast pidevalt märku ei andnud. Tasapisi laiguke suurenes , vahel sügeles. ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Väga keeruline on nii väheste andmete põhjal ja ilma pildita öelda, millega tegemist võib olla ja mis teid võib aidata.
Alustage niisutava kreemiga määrimisest, kreem võiks olla ...

Loe edasi

valu ülakõhus

Tere,
Lgp. Doktor!

Olen Teile varasemalt kirjutanud ja abi saanud.
Nimelt olen ma hetkel lapse ootel viimast kuud, kõht on suur ja enesetunne pole kiita. Olen kaalunud perearstile ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Raseduse viimase kuu vaevused võivad olla väga erinevad, neid on kohe nii palju, et patsiendile võib kõik see tunduda kohutavana. Ei loe Teie vaevustest välja ohumärke, kui Teid jälgivad meedikud ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere! Viimasel ajal väga tihti valutab pea (tavalised valuvaigistid ei aita), pidevalt olen väsinud, mõnikord ka iiveldus.
Vaadake palun vereanalüüsi, mis arvate kas tuleb veel mingid uuringud teha:

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Leiuna ilmneb veidi madalam D vitamiini tase, seda saaks parandada D vitamiini võtmisega, nt 2000 ühikut päevas aprilli lõpuni. See võib olla Teie vaevuse üks võimalik põhjus. Muud analüüsides ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: