Alakõhu valu! 05.03.18 / Perearst

Külastaja küsib:

Ühesõnaga valutab alakõht paremalt poolt ,pimesool lõigatud.oprereeritud ka nabasonga.se oli nii 10aa tagasi vist.katsudes pole valus või siis enam ei tunne ,on valus põrudades, hüppades,kui ka autoga august läbi sõites.kas keegi viin ka olla koju lihase rebestusega.kuina täna läksin samast kohast tööjuures allalaadimist ja treppilnon jää ehk libastusin,ja siis tekkis ka see valu ,hommikuti on enam vähem valutu kui just süües kas vii natuke kohe valu ,kiik mu on korras ainult see ühtlane valu .valus pole ka köhides.töötan Soomes ja Eestis pole ravi kindlustust tahtsin pühapäeval minna EMO sise aga siis nagu jäi valu järgi.

Arst vastas:

Kristi Otsmaa

dr Kristi Otsmaa

Perearst

Tere!
Kahjuks ei oska antud kirjelduse põhjal ja patsienti nägemata arvata, millega tegu on. Võimalike põhjustena tulevad kõne alla närvi-lihasvalu, kuseteede haigustest põhjustatud valu, kubemesong jne. Soovitan diagnoosi täpsustamiseks pöörduda arsti vastuvõtule.
lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Sügelevad punnid

Tere, reie sisekülgedel, tuhara ning kubeme piirkonnas on punased sügelevad punnid.
Eriti hakkavad sügelema õhtul voodisse tulles.
Kas tegemist on sügelistega? Ja kuidas peaks edasi käituma?

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Teie kaebuste ja kliinilise pildi järgi tundub sügeliste diagnoos tõenäoline. Sügelised on parasitaarne nahahaigus, mida põhjustab sügelislest. Sügelised levivad inimeselt inimesele tiheda ...

Loe edasi

Puukborrelioos

Tere,

olen viimases hädas kirjutamas teile, kuna ei tea enam kuhu pöörduda. Kahjuks ei ole õnnestunud perearstil pea kuu aega vastust saada. Nüüd aga olen olukorras, kus aeg jooksbe käest ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Mulle jääb mulje, et nii selle kui eelmise aasta tulemused olid tegelikult negatiivsed - eelmisel aastal määras arst teile ravi ilmselt seetõttu, et parem on karta kui kahetseda.
Loe edasi

Xanax

Raske eluperiood ja ei suuda ilma paanikata uldse elada. ei soovi psuhhiaatri poole poorduda. Tahaks lihtsalt kiires korras labi kaia perearsti juurest ja tabletid katte saada ja kui pika ajaliselt voib ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Xanax on psühhotroopne ravim, mis ei ole mõeldud pikaajaliseks tarvitamiseks. Kui ravimi vajadus on pidev, tuleks kaaluda muude ravimite/ravimeetodite kasutamist. Kui psühhiaatri poole ei soovi ...

Loe edasi

Südame vahelöögid juba üle aasta

Tere

Mul tekib koormusega südame vahelöögid. Piisab ka väikesest koormusest. Eelkõige tegevused mis tõstavad pulssi (kiire jooksmine, eriti raskuste tõstmine (jõusaal jms) ja ka lihtsalt jalutamine ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie süda on anatoomiliselt terve, üksikud vahelöögid ei ole kuidagi ohtlikud. Neid soodustab stress, vee ja mineraalainete puudus, väsimus, põetud erinevad nakkused jm. Usun, et regulaarne ...

Loe edasi

Vasak koda kergelt dilateerunud - 35ml/m ². Parem koda dilateerunud

Tere Minule tehti EHHOKARDIOGRAAFIA uuring ning selline asi tuli välja (Vasak koda kergelt dilateerunud - 35ml/m ². Parem koda dilateerunud)
Olen 37a naine 164cm pikk ja kaalun 62 kg. käin jooksmas ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Rahu, ainult rahu ! Teie uuringuväärtused on piiripealsed, nagu kirjeldatakse- kergelt dilateerunud ehk laienenud. Olulisem näitaja on väljutusfraktsioon, küllap see on korras, muidu oleks ...

Loe edasi

Kõrge vererõhk

Tere.
Nimelt mure järgmine. Juuli keskel läksin Emosse, kuna pikali olles tundsin südame pekslemist ja enesetunne oli kehva. Emos mõõdeti vererõhk 186/alumist ei mäleta. Anti rohtu ja rõhk läks alla, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usaldava kirja eest. Mõistan muret ja proovin vastata. Minu sisetunne ütleb, et juhtiv probleem on terviseärevus, stressirohke töö ja sellest tulenevad reaktsioonid- vererõhutõus, unehäired, ...

Loe edasi

Kas sügelised ?

Tere
Mure selline et tekkisid sellised punnid jalgadele , kas tegu sügelistega ?
Algas rinnahoidja juurest mõne punniga algul sügeles (vist peale tekkimist) pärast enam ei sügelenud. Siis ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie vaevused ja lööbe pildid ei ole omased sügelistele. Mõtleksin ise putukapistetele, praegu lendlevad sellised pisikesed putukad, kes poevad särgi alla või jäsemetele ja märkamatult toimetvad, ...

Loe edasi

Kõrvavalu

Tere! Olen 8 ndat kuud lapseootel ning viimasel ajal hädas kõrvavaluga. Valu on mõlemas kōrvas aga mitte korraga ja valu ei ole veel nii tugevaks läinud, et sellega elada ei suudaks aga piisavalt palju ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Olen kohanud Teie murega patsiente, raseduse lõpukuud ja kõrvavaevus. Kuna kõik uuringud on korras, ilmselt ka tümpanomeetria, mille tegi kõrvaarst, siis seostan vaevust rasedusaegse keha ...

Loe edasi

Imelikud punnid

Tere

Sooviks teada millega võib tegu olla ? Kas sügelised? Tuli algul rinnahoidja juurde esimene päev sügeles rohkem mitte . Siis lisandus tuharale ja jalgadele . Samamoodi algul sügeles ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kahjuks ei oska ainult nende piltide põhjal kindlat diagnoosi panna. Sügelised tundub pigem ebatõenäoline. Soovitan pöörduda nahaarsti poole. Nahaarstile minekuks ei ole perearsti saatekirja ...

Loe edasi

Kas kui kaua see haav paranem ja kas see näeb normaalne välja?

Kui kaua selline haav paraneb, tean et igalühel erinevalt aga umbes kas kuuaega või kauem? vahetan side igapäev. Lõikasin noaga küüne maha. Kas see mädaneb või on selline välimus normaalne?
Kas haav ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Pildi järgi tundub haav olevat ilma põletikutunnusteta. Sellise haava peaks desinfitseeriva lahusega ära puhastama ja kuiva sidemega kinni siduma. Selleks, et side ei kleepuks haava külge, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: