Alakõhu valu! 05.03.18 / Perearst

Külastaja küsib:

Ühesõnaga valutab alakõht paremalt poolt ,pimesool lõigatud.oprereeritud ka nabasonga.se oli nii 10aa tagasi vist.katsudes pole valus või siis enam ei tunne ,on valus põrudades, hüppades,kui ka autoga august läbi sõites.kas keegi viin ka olla koju lihase rebestusega.kuina täna läksin samast kohast tööjuures allalaadimist ja treppilnon jää ehk libastusin,ja siis tekkis ka see valu ,hommikuti on enam vähem valutu kui just süües kas vii natuke kohe valu ,kiik mu on korras ainult see ühtlane valu .valus pole ka köhides.töötan Soomes ja Eestis pole ravi kindlustust tahtsin pühapäeval minna EMO sise aga siis nagu jäi valu järgi.

Arst vastas:

Kristi Otsmaa

dr Kristi Otsmaa

Perearst

Tere!
Kahjuks ei oska antud kirjelduse põhjal ja patsienti nägemata arvata, millega tegu on. Võimalike põhjustena tulevad kõne alla närvi-lihasvalu, kuseteede haigustest põhjustatud valu, kubemesong jne. Soovitan diagnoosi täpsustamiseks pöörduda arsti vastuvõtule.
lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Vereanalüüside tulemused

Tere

Sooviks natuke abi vereanalüüside tõlgendamisel. Kas antud tulemuste põhjal oleks muretsemiseks põhjust? Toon välja ainult need tulemused mis väidetavalt normist väljaspool.
Tulemused:

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
D vitamiini tase on üle 2 x normist madalam. Tõsiküll, see on meie kandi rahvale üsna tavaline. Üle öö see väsimust just ei põhjusta. Kindlasti soovitan D vitamiini tarvitada toidulisandina ...

Loe edasi

refluksi vaevused ja pikaajaline ravi

Olen pikaajaliselt hädas refluksiga ja tunnen, et miski - ei toitumine ega ravi - aita
Lisaks on tekinud suur ärevus ja stress, unehäired ja pessimism

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Inimese kehas on kõik omavahel seotud, veelgi enam- seotud on ka vaimne ja kehaline tervis. Mõõdukas füüsiline vaevus võib pikapeale vaimu nii ära kurnata, et inimene ongi väga haige. Rõõm ...

Loe edasi

Mitu kuud kestnud pidev palavik

Alates aastavahetusest on olnud pidevalt madal palavik, 36,9 - 37,3. Praeguseks olen ka 2,5 kuud käinud perearsti ja teiste arstide juures (pulmonoloog, günekoloog), andnud vere- ja uriinianalüüse, kopsuröntgen ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Paljud arstid ei pea seda numbrit 36,9-37,2 palavikuks. Kui paljud arstid on Teid uurinud ja haigust ei ole leidnud, siis see on ju hästi. Kipun kahtlustama just stressist tulenevat probleemi, ...

Loe edasi

Lööve nahal

Oskate öelda millise lööbega on tegu? Lööve põhiliselt seljal , üks pöidlasuurune ka rindkerel, mujal pole täheldanud.

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Diagnostikaks oleks oluline teada, kas lööve sügeleb ja kas lähisugulastel on esinenud allergiahaigusi ? Arvestades lapse vanust ja vaadates fotot võiks arvata, et tegu on atoopilise dermatiidi ...

Loe edasi

Punnid

Tere,
Mul tekkisid kehale sellised punnid, algul oli täpp, ääred olid punased ja hiljem tekkis sinna alla mäda ja läks see veel suuremaks laiguks nagu oleks selle ära põletanud. Need tekkisid algul ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kirjelduse järgi võiks see olla näiteks püodermia ehk mädane nahapõletik. Kuid võimalusi on veelgi. Abiks oleks muidugi pilt. Kuid kõige mõistlikum on oma perearsti külastus, kes diagnoosib ...

Loe edasi

Kiire pulss

Tere!
Selline küsimus et on endal pulss tavaliselt 98 ja vahel on olnud tavaolekus ka 121 ta jääbki nii 98-121 ,kas see on kiire pulss v normaalne?
Kas peaks enda perearstiga sellest rääkima ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Täiskasvanud inimese normaalne rahuoleku südame löögisagedus on 60-80 lööki minutis. Kehalise töö ja psühhoemotsionaalse pinge puhul südame löögisagedus kiireneb. Juhul kui olete märganud, ...

Loe edasi

Päraku sügelus

Tere!

Viimased 8-9 kuud on esinenud väga tugev päraku sügelus. Ei ole vaid öösiti. Päeval, öösel, igal ajal. Olen üritanud jälgifa, ning mingeid usse- mune ei ole märganud. Teistel peres probleemi ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kui kirjeldate, et nahk päraku piirkonnas on punetav ja valus, on diagnoosi täpsustamiseks kindlasti tarvis teha läbivaatus. Soovitan Teil kirjaldatud probleemiga pöörduda nahaarsti vastuvõtule. ...

Loe edasi

Keha sügelemine

Tere
Mitmendat kuud kogu keha, ka peanahk ja kõrvad seest, sügelevad.
Mingit löövet ega punetust nahal ei ole.
Diagnoositi veebruaris maksa kasvaja, lõikust ei ole veel toimunud.
Soestasin ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Allergia ei teki üleöö ja sellel peaks olema ka muud sümptomid, nt lööve, nina ja silmade vesitsemine jne. Kuid mõtlen murelikult Teie maksa peale. Kui maksaproovid on paigast ära annab see ...

Loe edasi

Kateeterablatsioon

Tere, mul tehti 26. märtsil kateeterablatsioon südeme rütmihäirete raviks. Sain 27. märtsil haiglast välja tulemusega, et operatsioon oli edukas ja jäid üksikud VESid. 27. märtsi õhtupoolikul oli rindkeres ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Pärast kateeterablatsiooni võib tõepoolest olla valusid - see sõltub südamelihase kahjustuse ulatusest ja veel paljudest faktoritest. Paranemine võtab aega. Ka troponiin võib olla normist ...

Loe edasi

Analüüs

Tere!
Mina käisin synlabis veranalüüsi tegemas, kuna tunnen pidevat väsimust.Hemogramm ja muud näitajad olid analüüsis korras, kuid muret teeb kreatiniin 46 umol/l normiväärtus 45-84 ja eGFR (CKD-EPI) ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Õnnitlen-Teie analüüsitulemused on SUUREPÄRASED ! Kreatiniin üks neerutalitluse näitajatest, norm on 4-584, see kehtib keskmisele inimesele. Teie neerud saavad väga hästi jääkainete eemaldamisega ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: