pikaajaline jama 17.08.06 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere.

Olen 33 aastane naine. Olen olnud praktiliselt terve suve hädas viletsa enesetundega: st pidev väsimus, hommikuti ärgates silamad-nägu paistes, hääl justkui haigel inimesel, silmad punased ja kipitavad, soolestikus justkui ebamugavustunne (muidu kõht korras), pidevalt väike palavik (37,0), süda klopib.

Milles võiks asi olla? Suve alguses käisin perearsti juures ja tehti vereproovid jne, midagi ei leitud. Varem pole kunagi sellist asja olnud, pidev kurnatus väsitab ja pidev mitte vormisolek tekitab stressi.

Kas organismis võib pesitseda mõni salapärane bakter, mida perearst rutiinses kontrollis ei avastanud?

Kuhu peaksin pöörduma, et saada teada pikaajalise vaevuse põhjus? Mida kahtlustada?

Ette tänades,
murelik tütarlaps

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Alustuseks peaks pöörduma taas perearsti vastuvõtule ja arutama kõike uuesti. Võib juhtuda, et on ilmnenud mõni uus sümptom, millele patsient ei saa tulla, küll aga võib see arsti mõtte viia uuele rajale. Võiks veidi mõtelda võimalikule ülitundlikusele mingi aine suhtes, ka kilpnäärme talitlust võiks täpsustada. Rohkem ei söenda esialgu midagi muud välja pakkuda.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Suured punnid lapse reitel

Tere. Kuu aega on aasta ja 9 kuusel lapsel imelikud punnid reite tagakülgedel, oleme kahel korral ka arsti juures käinud alguses arvati et on enteroviirus kuna lapsel olid ka suus haavandid ja kõrge palavik ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kahjuks ei oska ilma last nägemata kirjeldatu kohta midagi arvata. Kui diagnoos on ebaselge, soovitan pöörduda nahaarsti poole. Nahaarsti poole pöördumiseks pole saatekirja tarvis.
Lugupidamisega
Loe edasi

hüppeliigeste paistetus

Mõned päevad tagasi märkasin,et hüppeliigeste ümbrused on paistes.
Küsimus on aga selles,kas see saab olla põhjuseks vere crv tõusuks.
Paar kuud on see 100 ümber.Arstid ei tea selle põhjust ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kui kaebusteks on hüppeliigeste turse ja crv tõus, siis see võib viidata mingile reumaatilisele haigusele. Kuid võimalikke põhjusi on teisigi. Igal juhul peaksite pöörduma uuesti arsti vastuvõtule ...

Loe edasi

Lümfisōlmed

Tere , täna avastasin , et kubemepiirkonnas on üks lümfisōlm suurenenud , vasakul pool. Mujal on koik lümfisolmed niinagu peab. Haige ei ole ja millegi üle pole kurta ,peale ühe suurenenud lümfi üle . ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan hea kirjelduse eest. Oletan, et põhjus ongi põlvemarrastus, sellele järgnes paikne lümfisõlmede reaktsioon pisikutega võitlemisel. Saan soovitada marrastuste ravi ja lümfisõlme jälgimist, ...

Loe edasi

Helicobakter

Tere.
Tore oleks küsida ka teise arsti arvamust.
Nimelt on mul magu haige olnud umb 20.aastat.
Noorusaes mõõga neelamisel avasti kaksteistsõrmiksoolehaavand. Ravi oli edukas ja haavand ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Sõltuvalt olukorrast on mõistlik teha ka analüüse peale ravikuuri, vajadusel tehakse ka gastroskoopia, seda korraldab perearst. Uuringu näidustus on ka patsiendi mure ja ärevus. Igapäevased ...

Loe edasi

Kolesterool

Tere.
Tegin synlabis terviseriski analüüsi.
Ldl kolestorooli norm oli 3 aga mul 4,3
Tavaline kolestorooli norm oli 5 aga mul 6
Triglütseriidid norm oli 1,7 aga mul 1.88.
Kas ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Esineb vähene düslipideemia ehk vererasvade tasakaaluhäire. Loodan, et andsite vereproovi hommikul söömata ning viimane söögikord oli eelmine õhtu, hiljemalt kl 18.00. Need on üldised reeglid, ...

Loe edasi

Vereproov

Tere,

Muret tekitab vereproovi tulemus. Eosinofiilid kõrged. Ly madal. Väsimus on ainuke mure (seostan tööga), lümfisõlmed üleval ei ole. Magades olen higistama hakanud (vanus?)
Paluksin ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Saadate nn biokeemilised analüüsid- need paistavad olevat korras. Täisvereproovi, näiteks hemoglobiin jt vastuseid ei näe. Kuid ! Väsimus on keerukas teema, mille käsitlus algab patsiendi ...

Loe edasi

tere

kas see on normalne et vererõhk kõigub mull täna on 116 vere rõhk ootan kirja vastu ma kogu aeg kõrge madal kõigub nimoti

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kahjuks ei saa ma esitatud küsimusest hästi aru. Vererõhk peab olema alla 140/90 mmHg ja see on normaalne, et vererõhk mõningal määral kõigub.
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
perearst

Loe edasi

Tööl olles järsku mitmed kahtlased sümptomid

Tere
Tegelen IT tehniku tööga, mistõttu on palju ringi liikumist majadevahel. Jõudsin täna kell 8:00 tööle ja tegin regulaarset tööd. Kui 9:30 liikusin trepist alla, võttis järsku südamerütmi kiireks. ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Arvestades teie vanust ja eeldades, et olete varasemalt olnud terve inimene, on kõige tõenäolisem, et tegu oli paanikahooga. Kindlat diagnoosi patsienti nägemata ei ole võimalik panna. Igaks ...

Loe edasi

Madal veresuhkur.

1.Viimasel ajal on mu veresuhkur madal.Mõõdan hommikuti tühja kõhuga sõrmest.
Tavaliselt on olnud see mõõde juba aastaid 5,2 - 5,6.
Suvel oli mõõtmisel pikem vaheaeg. Viimased mõõtmised on ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere!
Raske on midagi kindlat vastata. Kas olete suhkruhaige ja tarvitajate veresuhkrut alandavaid ravimeid.? Kui mitte siis vajaks veresuhkrumääramise varustus kontrollimist. Samas kui enesetunne ...

Loe edasi

Sügelus nahal õhtuti

Tere, tekivad peamiselt õhtuti kuid ka päeval sellised sügelevad laigud ja vist on ka pisike täpp neil. On olnud kokkupuuteid nõgesetõvega.

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kahjuks ei oska foto järgi kindlat diagnoosi panna. Nõgestõbi on üks võimalus. Palun pöörduge selle probleemiga oma perearsti või nahaarsti vastuvõtule.
lugupidamisega
Kristi Otsmaa
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: