Nõrkus jalgades 16.11.14 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,
Hommikul ärkasin olles pikemat aega ilmselt selili maganud ja tundsin, et jalad on nagu "surnud", jutumärkides selle pärast, et see suremise tunne on ainult sees, nahka katsudes ma seda ikka tunnen. Teiste sõnadega jalad on seest nõrgad ja ei tööta, voodist püsti sellistele jalgadele ei saa, jalad ei kanna. Samas liigutada jalgu ma suudan küll aga need on kui võõrad ja sellised puised. Enne on ka selliseid asju juhtunud mõned korrad. Enne kui asi jõuab esimeste sammudeni tuleb umbes 5-10 minutit jalgu masseerida-liigudada-väristada. Järgmised paar tundi veedan nagu karkudel, kiiresti käia ei saa ja tunne on ebakindel. Sääremarjades käib tunne nagu tuleks lihasekramp aga päriselt ei tule. Samal ajal on ka käed nõrgad ja kehas umbes kopsude kõrgusel on raskustunne. Viimased kaks häda pole nii häirivad aga käivad jalgadenõrkusega alati koos.

Arst vastas:

Le Vallikivi

dr Le Vallikivi

Perearst

Tervist
Teie puhul on tegemist äärmiselt keerulise terviseprobleemiga, mille lahendamiseks ei ole kindlasti sobilik internetikeskkond. Väga hea, et Te olete selle probleemiga juba jõudnud väga heade ja tarkade spetsialistideni, kuid paraku ei ole mõnikord haiguste diagnoosimisel abi ka kõige targematest doktoritest ega kõige keerulisematest masinatest. Nagu ma aru saan, siis teeb asja keeruliseks ka see, et Teie kaebused kord tulevad ja siis jälle lähevad. Mul on väga kahju, et ma ei saa ega oska Teid kuidagi edasi aidata, kuna erinevad ravimid ei ole efekti andnud, siis peab vaatama ja jälgima, kuidas haigus edasi käitub - ehk annab see tema olemuse kohta viiteid, seega tasub ka oma doktorid alati igasuguse dünaamikaga kursis hoida. Ja seniks proovida oma elu koos selle tundmatu ja soovimatu kaaslasega edasi elada.
Kõike paremat soovides
Le Vallikivi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Müstiline haigus

Tere.
2 aastat tagasi hakkasid sümptomid mis on siiani diagnoosimata jäänud. Nõrkus, liigne unisus, raskus jalgades, vasak käsi valutab alustades õlast, valud rinnus, pulseerivad valud esi kaelas, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kui kehaliste haiguste uuringud on korras, koroonat pole põdenud, siis on ilmselt tegemist psühhilise häirega. See on tänapäeval väga sage. Koostöö oma arstidega.

Head tervist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: