Kael ja selg 04.08.14 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,

Sooviks nõu kaela ja selja probleemide suhtes, nimelt juba tükk aega tunnen, et seljas on üks koht väga valus ja ragiseb. Võimlen ja liigun palju, aga paremaks ei ole läinud. Veel pead pöörates ragiseb kaelas- kohe väga ragiseb et pead pöörates on kuulda seda. Olen käinud ka ravi masaazis- seal öeldi, et ragiseb ka. Töötan kontoris. Kas see võib olla pinge asendist ? Mida peaksin muutma/ tegema ?

Lisaks sooviksin küsida millest võib olla põhjustatud lihaste tõmblemine ? Tunnen, et mõni lihas lihtsalt tõmbleb erinevates kohtades.

Päikest :)

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Ühe koha piirdunud valulikus ja ragin seljas või kaelas on omane lihaspingekoldele, nimetatakse seda ka müofastsialgiaks või trigerpunktiks. Kui senised ravivõtted ei anna soovitud toimet, võin soovitada süsteravi- seda teeb kas kogemusega perearst, ortopeed või neuroloog. Edasi peaks tööl tegema iga tunni järgi kaela- seljalihaste venitusharjutusi. Üksikud lihasvärinad-tõmblused on seotud Teie vanusel naisel peamiselt sundasendi ja lihase ülepingega.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Lünf

Tere!
Mul on kaela peal mitu sellist muna ja ka kuklas. Muidu need valulised ei ole aga naiteks kui olen haige voi olen tuult saanud siis kael ja selg muutuvad kangeks. Ma ei saa ennast liigutada ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ilmselt on tegemist lihaspingekollega. Neid soodustab sundasend, nt nutitelefon, arvuti jm. Venitusharjutused on igati head. Soovitan ka perearsti konsultatsiooni, edasist käsitlust.

Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: