Pidev väsimus ja pohmaka tunne 09.12.13 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,
olen 25 aastane naine. Mul ei ole diagnoositud ühtegi haigust.
Viimased paar nädalat mul on meeletu väsimus ja pidev pohmakatunne. Kuigi ma ei ole alkoholi tarbinud. Kogu aeg on uni ja pea on paks, silmad kuivavad, joogijanu, lisaks niisugune ebamäärane uimane tunne. See segab minu hetkelist elu. Mul on pooleteistaastane laps (kes vahel küll ärkab öösiti- aga ma ei usu, et väsimus tuleb sellest), kes vajab minu hoolitsust. Lisaks käin kaugõppes ja ma ei suuda ka õppimisele keskenduda. Ka autoroolis on ebamugav olla.
Milles võiks asi olla, kas tegu on lihtsalt talvise pimeda ajaga või peaksin arsti poole pöörduma? Nagu aru saada, siis arstil ma hea meelega ei käi.
Tervitades

Arst vastas:

Le Vallikivi

dr Le Vallikivi

Perearst

Tervist,
midagi pole teha, tegelikult ütletegi Te ise tõe välja - tulebki arsti juurde minna, isegi siis kui see Teile tõesti ei meeldi, sest einult kirjelduse põhjal kahjuks Teie murele lahendust ei leia. Teie probleemi põhjuseid võib olla mitmeid - alates sellest, et Te oletegi väsinud suure koormuse tõttu - sest väikelaps ja õppetöö üheaegselt ei ole sugugi väike väljakutse. Ka vinduv viirushaigus ja sellest paranemine võivad põhjustada Teie poolt kirjeldatud sümptomaatikat. Järgmine võimalus on ka veel niinimetatud sesoonne depressioon, mis on naisterahvastele kaunis iselooulik talvine häda - päikesevalguse vähenemine tingib pideva kurnatus, väsimuse, unisuse ja meeleoluhäired, miski ei paku huvi. Ja neid võimalusi on veelgi. Selleks aga, et väikestest kildudest õige pilt kokku panna, Teid vaadata, küsitleda, katsuda ja võibolla vajadusel ka analüüse võtta, tuleks ikkagi oma arsti juurde minna.
Lugupidamisega
Le Vallikivi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

väsimus

Eelmisel sügisel põdesin läbi mingi viirusnakkuse, mille järel tunnen suurt
väsimust ja tugevaid peavalusid. Olen võimeline magama 24 tundi järjest
aga väljapuhanuna ei tunne. Samuti kaasnevad ...

Vastas dr Eero Merilind

Lugupeetud küsija.

Kahjuks ei selgu kirjast andmeid Teie vanuse, soo ja muu tervisliku
seisundi kohta. Samuti oleks vaja teada uuringute tulemusi ning Teid
konsulteerinud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: