Keelenäsad 09.10.13 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere

Hambaarst ütles mulle eile, et mu keelenäsad on pikenenud, aga muidu on keel tip-top. Mida tähendab keelenäsade pikenemine? Keel ei ole mul nii roosa kui enne, aga kattu ka ei ole. Perearst ütles, et keel tundub veidi kuiv. Seedimisega probleeme ei ole, maoga ilmselt ka mitte. Kurta küll millegi üle ei saa!

Arst vastas:

Le Vallikivi

dr Le Vallikivi

Perearst

Tervist,
arstina ei oska küll Teie poolt kirjeldatud seisundit haiguseks pidada - ma ütleks, et pigem on tegemist normi variandiga - osadel inimestel on keel siledam (näsad madalamad) ja teistel karedam (näsad pikemad). Kui inimene on kaua aega joomata või hirmul või tarvitab suukuivust põhjustavaid ravimeid, siis on ka keelenäsade reljeefsus tervamalt esile joonistunud. Aga kui Teie enesetunne on hea, siis ärge laske end hambaarsti sõnadest häirida!
Lugupidamisega
Le Vallikivi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Seen suus

Tere.

Hakkasin 5 kuud tagasi tundma keelekuivust, hiljem tagumised keelenäsad läksid suuremaks. Meenutavad murakat v kalamarja. Siis tekkis ka valge paks katt, mis kraapides maha ei tulnud. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie terviseprobleem on keerukas. On uuritud ja konsulteeritud, kuid rahuldavat tulemust ei ole. Ja kui on leitud midagi, siis see ei tähenda veel seda, et see ongi probleemi tegelik põhjus. ...

Loe edasi

Keele mure pikemat aega

Saadan pildid.
Sümptomid: aegajalt valulik keeleots, hambajäljed külgedel, valge katt, kohati ikka tugev valge katt. Keele otsas tundub, nagu oleks keelenäsad põletikus, valulikud.
Minu perearst ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Soovitan veel arsti läbivaatust, täisverw, raua ja B12 vit TSH jr analüüse. Kui kõik on korras, siis võib olla rahulik. Suitsetamine võib ka seda vaevust põhjustada, soovitan loobuda.
Head ...

Loe edasi

Soov terveks saada, aga ei tea millest probleem

Minu mure on mitmekülgne ja ausalt öeldes ei ootagi, et saate mulle nii üheselt öelda, et mida teha, aga siiski loodan, et ehk mingi mõtte annate.
Olen 38a naine. Probleemid algasid u1,5a tagasi ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Arvan, et rasket orgaanilist haigust ei ole leitud. Endometrioos vajaks kindlasti ravi, ehk on see kubemevalu põhjuseks.
Ebamäärased kurgusümptomid on sageli seotud kas kroonilise mandlipõletiku ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: