Valud 24.04.13 / Perearst

Külastaja küsib:

Mul on tekkinud imelik valulisus vasakule poole rinnaku alla. Sügisest on ka pidev kaalutõus, kuigi toitun jne nagu varemgi. Rinnakorvi peal on kõrgem koht-mille peale meie kirurg ütles, et lõikamisväärset materjali ta ei näe. Käsi üle pea tõstes käib läbi vahetevahel selline põletav tunne ja nagu midagi liiguks. Aeg-ajalt on ka katsudes valulik keskkohas. Kummardada on aeg-ajalt valus ja aeg-ajalt ka iiveldab väheke. Eriti pärast seda, kui olen proovinud järjekordseid toidulisandeid, mida meie perearst soovitanud on. Sept. lasti teha ka endoskoopia, et äkki maohaavad -magu pidi korras olema, söögitoru kah ja UH näitas, et kõik korras, ainult gaase palju. Analüüsid pidid ka kõik head olema. Milles võib olla probleem? Vahepeal on tunne, et magu nagu ei töötaks, selline silo tunne. Mitte maitse suus. Kui teha õrna massaaži, siis algab mulin.

Arst vastas:

Le Vallikivi

dr Le Vallikivi

Perearst

Tervist,
kui inimesel on vaevused, sellele aga otsest muutust kuskil organsüsteemis ei leita, siis tavaliselt on tegu talitlushäirete ehk funktsionaalsete hädadega. Ma julgeks väita, et Teie puhul on tegemist ka kahe eri tõugu valuga, üks neist asendist sõltuv luu-lihas-liiges-tõugu valu ja teine toidust sõltuv laisa või pirtsaka mao tõugu valu. See, et uuringud ja analüüsid on korras, on tegelikult väga hea, järelikult saab rahulikult keskenduda funktsionaalsete häirete kõrvaldamise suunal. Esimese valu puhul aitab kõige paremini tüütu ja eluaegne, aga see-eest väga tõhus regulaarne ja meelepärane füüsiline koormus - näiteks jooga või vesiaeroobika (NB soojas vees!). Teise valu korral aitab aga ärritust provotseerivate toitude ja lisaainete vältimine, tihedad kerged söögikorrad (vähemalt 5 korda päevas) ning raskestiseeditavate toitude vältimine (rasvased, praetud, teravad, vürtsikad toidud; oad, herned, seened, hapukapsad jne). See, milliseks menüü lõpuks kujuneb, on väga individuaalne ning vajab isiklikku testimist.
Üks on aga kindel - ükski tablett seda valu ei ravi.
Lugupidamisega
Le Vallikivi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Valud seljas roidekaare all neerude piirkonnas seesmised

2 nâdalat tugevad valud seljapool roidekaare all neerude piirkonnas seespool. Minuarust valud tekivad pigem pärast sööki. Liikumisest vôi mitteliikumisest sôltumata. Kestavad paar tundi.
Esmased ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kindlat diagnoosi ja ravi ei saa arvuti teel määrata. Oletama ei hakka. Saan soovitada pöördumist arsti vastuvõtule, vahetut kontrolli, põhjendatud uuringuid ja ravi.

Head tervist ...

Loe edasi

Helicobacter

Tere!
Kas ma vajan kolmikravi? Neli aastat tagasi olin juba saanud ravi ja nüüd samad valud. Läbinud kuuri Nexiumiga ja valud ei kao.
Tänan!

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Soovitan gastroskoopiat, vajalik on diagnoosi täpsustamine ja edasine käsitlus.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: