Vereproovi tulemused 21.03.13 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere

Sooviks teise perearsti hinnangut antud vereproovile. Millistele näitajatele te tähelepanu pööraksite ja mida võiks edasi uurida. Kuidas Teie jaoks antud vereproovi tulemused tunduvad? Vereproovi tulemused lisatud kirjaga pildina kaasa.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Tänan usalduse eest. Nn maksaproovid ALAT ja ASAT on veidi tõusnud, seostan seda tarvitatud coldrex-iga. Selles sisaldub paratsetamool suht suures koguses, mis võib veidi maksa kahjustada. Teine asi on ASO tiitri 2x tõus, see näitab kr mandlipõletiku võimalust. Kui kurguvaevusi on harva siis las ta olla niisama. Kui on sagedased kurguvaevused, ebamäärased liigesvaevused, südame rütmihäired, väsimus siis tasub kaaluda mandlilõikust.
Gaaside ja kõhulahtisuse põhjust analüüsides ei selgu, proovid on head ja see välistab mõne põletikulise haiguse. Võiks mõtelda piimasuhkru või teraviljavalgu e gluteenitalumatusele. Soovitan katsetada diediga- 1 nädal miotte tarvitada värsket piima ja piimatoite, 2 nädal aga hoiduda nisu, odra, kaera ja rukkitoodetest. Võib süüa riisi ja tatart. Jälgida enesetunnet.
Kindlasti tasub analüüse korrata 1 kuu möödudes, seda just ALAT JA ASAT suhtes.
Loodan, et sain veidi selgust tuua.
Lugupidamisega,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Vereproovi näidud

Tere!

Lisasin failina vereproovide tulemused. Paluksin nõu, kas kõik on normaalne või peaks millegi pärast muret tundma. NB! Haige pole olnud ja vereproov on võetud ilma söömata-joomata.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Põgusal hindamisel jäi silma Teie 3 kuu keskmise veresuhkru e glükohemoglobiini vähene tõus. Seda peaks täpsutama glükoosi koormustestiga. Seda korraldab ja tõlgendab Teie perearst. Esineb ...

Loe edasi

Vereproovi tulemused

Tere!
Olen natukene mures oma vereproovi tulemuste tõttu. Mainin ära, et põdesin hiljuti ka koroonat.
Ülejäänud näitajad on normaalsed, kuid
Plt ehk trombotsüüdid on 427 (norm väärtus ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ärge muretsege, need on väikesed hälbed ja ei viita mingile haigusele.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: