Kaks nädalat juba kõrge palavik 03.02.12 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere

Pöördun siin Teie poole, kuna mu perearst on ilusalt öeldes väga pohuistlik.

Nimelt on mul juba 2 nädalat palavik, esimesed päevad lõi õhtuks alati 38. Hommikul ärgates on 37,5 tavaline temperatuur ja niimoodi päev otsa ja nüüdseks siis kaks nädalat juba täis. Praeguseks on kaks päeva olnud mu temperatuur juba kohe pärast ärkamist 38. Mingeid muid sümptomeid ei ole nagu näiteks nohu või köha, ainult palavik ja sellest tingitud nõrkus.

Minu perearst arvab, et see on mingi viirus ja viskas mulle antibiootikumid peale ilma mingisuguse vereproovita ja muude uuringuteta. Ma nüüd sooviks teada, mis Teie arvate, et mis mul olla võib ja mis soovidega peaksin ma oma perearstile uuesti pöörduma, ehk siis milliseid uuringuid nõudma?


Muidugi kaks nädalat tagasi pidin kasutama vaginaalset tuperavi, tähendasin et peale seda tõusiski palavik, aga naistearstil olen käinud kontrollil koheselt ja kõik on korras, ning sellest rohust küll ei tohiks mul miskit olla.


Palun tõesti abi, sest ma tunnen kuidas ma varsti lihtsalt enam ei jõuagi liigutada, sest juhul kui on palavik madalam kui 38, siis kohe kui natukenegi liigutan on 38 palavik garanteeritud. Mis Teie arvate, et mul on ja mida peaksin arstilt nõudma?

Arst vastas:

Le Vallikivi

dr Le Vallikivi

Perearst

Tervist,
2 nädalat palavikku, eriti peale seda, kui Te olete juba antibiootikumravi läbinud, ei ole kindlasti tavapärane ja normaalne seisund. Kindlasti peaks sellega uuesti arstile pöörduma ja täpselt niimoodi rääkimagi nagu asi on. See, et iga haiguse korral kohe alguses analüüse ei tehta, vaid küsitluse ja läbivaatuse tulemuste põhjal ravi alustate, on pigem reegel, kui erand - näiteks äge viirushaigus harilikesse vereanalüüsidesse mingeid jälgi ei jätagi ning diagnoosi saabki panna ainult kliinilise pildi alusel. Kui Teile kirjutati ka antibiootikume, siis oli tegemist pigem viiruse tüsistumisega mõne bakterhaigusega, sest viiruse ravimisest antibiootikumidega mingit kasu küll ei ole.
Lugupidamisega,
Le Vallikivi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Parasiidid

Tere.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Mure sinusiidiga pärast hamba eemaldamist

Tere,


Aprilli lõpus eemaldati mul parempoolne esimene ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Linaluuuss ehk naaskelsaba.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi

Kas põhjust nahaarsti vastuvõtuks

Tere


Mõlema suure varba küünel on must plekk ning ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Vererõhk erinevatelt kätelt mõõtes

Tere!
Küsimus vererõhu kohta.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Hellicobakter


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Pea käib ringi

Tere,

Nimelt, käib mul pea ringi kui ma hommikul ärgates ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tere

Loe edasi

Kopsuröntgeni vastus

Ma sain röntgenist vastused ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
Perearst

Loe edasi

Tromboos kopsudes


Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!


Loe edasi

Kõrge vererõhk.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi