Kaks nädalat juba kõrge palavik 03.02.12 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere

Pöördun siin Teie poole, kuna mu perearst on ilusalt öeldes väga pohuistlik.

Nimelt on mul juba 2 nädalat palavik, esimesed päevad lõi õhtuks alati 38. Hommikul ärgates on 37,5 tavaline temperatuur ja niimoodi päev otsa ja nüüdseks siis kaks nädalat juba täis. Praeguseks on kaks päeva olnud mu temperatuur juba kohe pärast ärkamist 38. Mingeid muid sümptomeid ei ole nagu näiteks nohu või köha, ainult palavik ja sellest tingitud nõrkus.

Minu perearst arvab, et see on mingi viirus ja viskas mulle antibiootikumid peale ilma mingisuguse vereproovita ja muude uuringuteta. Ma nüüd sooviks teada, mis Teie arvate, et mis mul olla võib ja mis soovidega peaksin ma oma perearstile uuesti pöörduma, ehk siis milliseid uuringuid nõudma?


Muidugi kaks nädalat tagasi pidin kasutama vaginaalset tuperavi, tähendasin et peale seda tõusiski palavik, aga naistearstil olen käinud kontrollil koheselt ja kõik on korras, ning sellest rohust küll ei tohiks mul miskit olla.


Palun tõesti abi, sest ma tunnen kuidas ma varsti lihtsalt enam ei jõuagi liigutada, sest juhul kui on palavik madalam kui 38, siis kohe kui natukenegi liigutan on 38 palavik garanteeritud. Mis Teie arvate, et mul on ja mida peaksin arstilt nõudma?

Arst vastas:

Le Vallikivi

dr Le Vallikivi

Perearst

Tervist,
2 nädalat palavikku, eriti peale seda, kui Te olete juba antibiootikumravi läbinud, ei ole kindlasti tavapärane ja normaalne seisund. Kindlasti peaks sellega uuesti arstile pöörduma ja täpselt niimoodi rääkimagi nagu asi on. See, et iga haiguse korral kohe alguses analüüse ei tehta, vaid küsitluse ja läbivaatuse tulemuste põhjal ravi alustate, on pigem reegel, kui erand - näiteks äge viirushaigus harilikesse vereanalüüsidesse mingeid jälgi ei jätagi ning diagnoosi saabki panna ainult kliinilise pildi alusel. Kui Teile kirjutati ka antibiootikume, siis oli tegemist pigem viiruse tüsistumisega mõne bakterhaigusega, sest viiruse ravimisest antibiootikumidega mingit kasu küll ei ole.
Lugupidamisega,
Le Vallikivi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Sumamed 500mg

Tere!

Mulle määrati sumamed 500mg aintibiootikumi ravi fonkuliidi töttu. Määrati 6 päevane ravi, kus 1 tablet korra päevas. Küsimus järgmine, et millal vöib esimest korda peale ravilöppu alkoholi ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ravim ja selle jäägid eralduvad organismist lõplikult u 5 päevaga. PEale seda siis, kuid ikka jälgida mõõdukust- kuni 4 ühikut päevas, nädalas 3 alkovaba päeva, nädalas mitte üle 16 ühiku. ...

Loe edasi

Palavik, neerud, süda, nõrkus

Tere
Minu probleemid algasid 6 nädalat tagasi. Tundus olevat mingi viiruslik haigus, sest abikaasa jäi täpselt samade sümpomitega kohe minu järel haigeks. Oli väike palavik 37.4-37.6, kinnine köha, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !
Tänan usalduse eest, Teie kirja lugedes sooviks väga aidata, kuid saan vaid oletada ja pakkuda mõned lahendused. Minu arvamus ühtib apteekri hinnanguga. Kas just südamelihase põletik, küll ...

Loe edasi

Põletik/punn näos

Tere!

Olen hädas sellise asjaga näos. Üldiselt vistrikke mul ei ole,kui siis vaid enne menstruatsiooni,aga väikesed. Teatud aja tagant- viimane oli 3 kuud tagasi,nüüd jälle selline juba u ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ma kahjuks ei saa päris hästi aru, mida kirjeldate. Abi oleks fotost. Julgen oletada, et tegemist võib olla põletikulise rasutsüstiga. Kui nii, siis see vajaks kogu kapsliga naha seest välja ...

Loe edasi

Survetunne vasakus kõrvas, torked rinnus

Tere!
Olen 26. aastane noormees. Ütlen kohe ära, et spordiga aktiivselt ei tegele ja liigun päris kindlasti liiga vähe. Nädalavahetuseti püüan siiski vähemalt 6km jalutuskäike teha ning 3-4x nädalas ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie vaevused seotud keskkõrva ventilatsioonihäirega, mille põhjuseks tõenäoliselt kuulmetõrve turse. Täpsustav uuring oleks tümpanomeetria ehk uuring, mis näitab kuidas trummikule liigub ...

Loe edasi

Ikka veri rögas????

Tere jälle.Nädal aega on olnud röga verine ja paremal pool rinnus valu üleval õla juures keskel nagu roiete taga ja roiete all servas ning seljas paremal pool õlast kuni roiete alumise servani.Käisin EMOS ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kui esmane vereanalüüs ja kosuröntgen on korras, siis on paljud tõsised haigused, mis võivad verd rögas põhjustada, välistatud. Kopsuarst visiit oleks järgmine loogiline samm, sest tema saab ...

Loe edasi

Südamestimulaator

Stimulaator paigaldati 22.12.2016.Eelnevalt oli kõikuv vererõhk,ülemine 130 kuni 199,alumine 50-60 kanti,pulss väga madal,36-56.Seega pulsirõhk suur,enesetuune kehv,aeg-ajalt tuune,et teadvus kaob.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Arvan, et asja peaks uurima. Teeksin korraliku EKG, ööpäevase vdrerõhu ja EKG monitooringu, hindaks tulemust, kui vaja, saadaksin need uuringud e konsultatsioonina asjatundlikule kardioloogile. ...

Loe edasi

Rinna all ribide kohal mul.

Tere!

Eile avastasin et mul on vasakul pool rinna all ribide kohal kühm. Katsudes on ka valus. Paremal pool seda pole. Uurisin väheke ka ise netist ja jõudsin jämesoole kasvajani. Mul on kõhuga ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
29 aastasel, ehk noorel naisel, isegi kui ta suitsetab, on raskete haiguste võimalus väike. Uurin pilti nii ja naapidi, arvan ära tundvat naba, kuid midagi tarka ma ikka ei oska välja lugeda. ...

Loe edasi

rinnus valud

Tere. kuskil septembri keskel tekkisid rinna keskel sellised torke valud..ei põõranud väga tähelepanu sellele ..kuskil oktoobri lõpus tõõl olles tõusin püsti ..käis selline valu rinnust läbi ..veits venitasin ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teil on tehtud kõik tähtsad uuringud ja need ei näita orgaanilist haigust. Iga uuringu ootamine ja kordamine kurnab ennekõike Teid ja ei anna sisuliselt midagi. Olen kindel, et tegemist on ...

Loe edasi

Veri rögas

Tere.Mul on 3 päeva järjest röga sees veri olnud.Esimene päev oli ainult pisikesed verekiud teine ja kolmas päev oli täitsa veri.Olen suitsetaja.Kolmanda päeva õhtul hakkas paremal pool rinnus valu.2 kuud ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Veriköha on potentsiaalselt ohtlik sümptom, mille puhul on kindlasti vajalik pöörduda arsti poole. Veriköha põhjusi on erinevaid (infektsioonid, kasvajad, hüübimishäired jne.). Kindlasti vajab ...

Loe edasi

Veri ja lima pärskust

Tere, olen 17 aastane noormees.
Täna peale pesust käimist avastasin, et mul tuleb
Pärakust verd ja lima. Valus ei ole ega midagi. Kas vöib olla midagi ohtlilkku vms? Mul olid umbes 1kuu tagasi ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Soovitan pöörduda perearsti vastuvõtule- teostatakse päraku digitaalne uuring- See on võimalik eranditult kõigil perearstidel. Hinnatakse leidu, mõtleksin eeskätt ägedale päraku veenilaiendile, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: