Hingamisraskused ja valu rindkeres 04.12.11 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,
mure selline, et viimasel ajal on tekkinud hingamisraskused. Nagu miski suruks kõrile või hingetorule! Hommikul ärgates on kõik ok, u 1 tund pärast ärkamist hakkab probleem esile tulema. Ja lamades on ka hingamine kergem. Mitmeid aastaid on olnud rinnus valud. Olen käinud arstidele kurtmas, aga alati on vastuseks, et tegemist närvivaludega. Viimasel ajal on valud rohkem südmes. Varem meenutas valu rohkem nagu närvivalu, tekkides sisse hingamisel rindkere liikudes, aga nüüd on õrnemad valud ka südame löögi rütmis, küll mitte pidevalt, aga siiski. Vahel on olnud ka selline tunne, nagu süda väriseks sees! Tegelen palju spordiga. Teen 5 korda nädalas trenni, 3 korda jõusaali ja 2 korda jalgpalli! Milles võiks olla probleem?

Arst vastas:

Le Vallikivi

dr Le Vallikivi

Perearst

Tervist,
Kui valu ja hingamisraskused ei teki ja süvene koormuse kasvades (näiteks trennis või trepist ülesminekul), siis on pigem on tegemist tõepoolest närvivaluga kui et südamevaluga. Seega tuleks kindlasti kriitilise pilguga üle vaadata oma treeningutingimused ja - koormused, eriti, kui valud kipuvad süvenema. Abi võib kindlasti leida ka spetsialisti poolt läbi viidud taastusravi protseduuridest. Mis aga puudutab vererõhku, siis seda peaks kindlasti aeg- ajalt mõõtma - kui korduvalt on rahuoleku tulemused (s.t. peale 15-minutilist puhkust) kõrgemad kui 140/90, siis on vajalikud täpsustavad uuringud koos Teie individuaalse südameveresoonkonna riski hindamisega.
Lugupidamisega,
Le Vallikivi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Rinnus valu

pöördun murega
millest tekib hingamisraskused rindkeres, see on nagu väga raske eriti siis kui viibin siseruumis
ja südamerütm läheb ka kiireks kui tekib raskus hingata ning lisaks sellele ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

TEre !
Põhjuseid palju. Pöörduge oma perearsti vastuvõtule, läbivaatus, uuringud, käsitlus.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Valu rindkeres

Tere,

Probleem selline. Rindkeres (põhiliselt kuskil kopsu lähedal või kopsus) on selline pidev valu. Valu on enamasti tunda kas pikali või küllili olles. Püsti on vähem, kuigi midagi tõstes ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Mõistlik on pöördumne perearsti vastuvõtule, siis on võimalik valida edasine tõenduspõhine käsitlus.
Seniiks aga võib tarvitada ibuprofeni 0,4 3 x päevas järjest 5 päeva ja hinnata efekti. ...

Loe edasi

ebamugavus tunne rindkeres

nimelt on mul juba kuu aega olnud rindkeres pidevalt torked ja ebamugavus tunne.kogu aeg nagu valutaks südame piirkonnas.

perearst tegi ekg,rindkere röntgeni ja vereproovi.kõik oli korras.arst ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Kuidas ka püüaksin, ei saa ma kuidagi konkreetset haigust diagnoosida. Hea on see, et põhiuuringud on korras, see välistab rea tõsiseid haigusi.
Abiks võiks olla ka koormusuuring, kui ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: