Valud 05.11.11 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere.

Küsiksin teilt nõu oma seisukorra üle, mis mind juba vaikselt masendusse ajab, kuna pole leitud põhjust.

Kõik algas neli nädalat tagasi, kui tundsin valu vasakul pool puusas ja alaseljas, eriti istudes kiirgas valu nii säärde kui selga. Hetkel valutab see kohta vahel ka liikudes. Kui kallutan selga tahapoole, lööb valu nii selga kui eeskõhtu, siiski ainult vasakule poole. Nüüd on hakanud valutama ka (ala) kõht - eriti hommikuti. Perearst suunas mind nii ultrahelisse kui mao ülevaatusele, mis mõlemad olid korras. Ma siiski arvan, et alaselja- ja kõhuvalu ei saa eriti olla seotud maoga. Kas Te annaksite mulle nõu, kuidas edasi käituda antud olukorras, millise arsti juurde pöörduda ja mis see võiks olla?

Arst vastas:

Le Vallikivi

dr Le Vallikivi

Perearst

Tervist,
harilikult on sellise valu puhul tegemist lülisambast lähtuva valusündroomiga, mis piki närvijuuri kaugematesse kehaosadesse kiirgab. Kui senised läbivaatused, uuringud ja empiiriliselt rakendatud ravi ei ole valu põhjusele seletust andnud, siis tuleb edasi uurida või suunata selleks mõne spetsialisti vastuvõtule. Seda peab aga juba oma perearstiga konkreetselt täpsustama, et mida, millal ja milleks.
Lugupidamisega,
Le Vallikivi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Valud seljas roidekaare all neerude piirkonnas seesmised

2 nâdalat tugevad valud seljapool roidekaare all neerude piirkonnas seespool. Minuarust valud tekivad pigem pärast sööki. Liikumisest vôi mitteliikumisest sôltumata. Kestavad paar tundi.
Esmased ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kindlat diagnoosi ja ravi ei saa arvuti teel määrata. Oletama ei hakka. Saan soovitada pöördumist arsti vastuvõtule, vahetut kontrolli, põhjendatud uuringuid ja ravi.

Head tervist ...

Loe edasi

Helicobacter

Tere!
Kas ma vajan kolmikravi? Neli aastat tagasi olin juba saanud ravi ja nüüd samad valud. Läbinud kuuri Nexiumiga ja valud ei kao.
Tänan!

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Soovitan gastroskoopiat, vajalik on diagnoosi täpsustamine ja edasine käsitlus.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: