Lapsel nahaprobleem 03.08.11 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
Minu 17-aastasel tütrel tekkis kaks päeva tagasi lööve näole ja kaelale-punased ketendavad karedad laigud, mis ka sügelevad. Kahtlustan kassihaigust, sest suve algul võtsime merisea, kellel loomaarst diagnoosis kassihaiguse ja mida pikemat aega juba ravime, haigus on taandumas. Probleem on aga selles, et nahaarstile on igal pool 1-2 kuu pikkused järjekorrad, lapse perearst (pediaater) on aga septembrikuuni puhkusel. Kust saada abi, millega ravida? Või peab tõesti ootama kuu aega, et ravi saada? Kas perearst üldse oskab aidata? Palun kiiret abi, kuu aja pärast algab ju kool, laps ei saa ju nakkava haigusega kooli minna. Lapse kohta veel nii palju, et tal on vaimupuue looteea ajuverevalumi tõttu (kerge vaimne alaareng).

Arst vastas:

Le Vallikivi

dr Le Vallikivi

Perearst

Tervist,
nagu alati, on nahahaiguste puhul diagnoosi panemiseks vajalik löövet arstist inimesele näidata. Kindlasti on Teie perearstil ka asendaja, kelle vastuvõtule on võimalik oma arsti puhkuse ajal pääseda. Kodulooma seenhaiguse inimesele nakkamine on suhteliselt tõenäoline, selle levimine inimeselt inimesele mitte nii väga. Inimesel on see lööve tavaliselt punase ketendava sügeleva laiguna, mille keskel on terve nahaga ala. Enamasti on see kenasti ravitav nahalemääritava seenevastase kreemiga, millest osa on ka apteegi käsimüügis täiesti saadaval.
Lugupidamisega,
Le Vallikivi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Parasiidid

Tere.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Mure sinusiidiga pärast hamba eemaldamist

Tere,


Aprilli lõpus eemaldati mul parempoolne esimene ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Linaluuuss ehk naaskelsaba.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi

Kas põhjust nahaarsti vastuvõtuks

Tere


Mõlema suure varba küünel on must plekk ning ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Vererõhk erinevatelt kätelt mõõtes

Tere!
Küsimus vererõhu kohta.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Hellicobakter


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Pea käib ringi

Tere,

Nimelt, käib mul pea ringi kui ma hommikul ärgates ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tere

Loe edasi

Kopsuröntgeni vastus

Ma sain röntgenist vastused ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
Perearst

Loe edasi

Tromboos kopsudes


Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!


Loe edasi

Kõrge vererõhk.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi