Valu vasakul pool roiete all 07.07.11 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere! Minu mureks on valu vasakul pool roiete all. Valu ei ole tugev, pigem kerge, aga tuntav. Valu ei esine iga päev või vähemalt ma ei tunneta seda igapäevaselt. Käega katsudes on selle koha peal tunda ka nagu ühte-kahte väikest mügarikku. Kui olen rohkem söönud, siis tunnen seda valu ja mügarikke enam. Tihti on gaasid ja kõhulahtisus. Mul on eemaldatud sapikivid ja sapipõis. Opereeritud on nabasonga. Ravimitest võtan vererõhku alandavaid rohte. Nüüd märtsist avastati mul kõrge veresuhkur ja ka seda alandavaid tablette võtan. Olen ülekaaluline, menopaus on alanud.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Kui käega on tuntavad väikesed mügarikud, millega kaasneb vähene valulikus või ebamugavus siis tegemist võib olla sageli rasvkoe healoomulise kasvajaga. Kindluse mõttes peaks arst Teid vahetult läbi vaatama, katsuma ja vahest ka ultraheli uuringuga vaatama neid "mügarikke". Kui just väga ei katsu ja püsiv valu, funktsioonihäire puudub siis piirdudtakse enamasti jälgimisega.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Surve vasakul roiete all

Peale süöömist hakkab vasakul roiete all rõhuma,söön üsna vähe u. 200-maksimum 300 grammi kui tunnen survet Valu ei ole. On diagnoositud nabasong ja kahel korral on soolteuuring tehtud .On refluks. Aeg-ajalt ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kahjuks on Teie kirjas olev info väga napp, et anda mingigi konkreetne soovitus. Saan soovitada koostööd perearsti jt spetsialistidega.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Valu vasakul poolel

Tere

Paar päeva on olnud juba valu vasakul poolel rinnakorvis all pool. Valu on pigem selline kuumendav/kõrvetav. Lihtsalt on ebamugav. Paar päeva tagasi oli valu ülevalpool roiete vahel, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Palun pöörduge oma perearsti vastuvõtule.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: