Nõrkus ja väsimus 18.12.09 / Perearst

Külastaja küsib:

Lp.Dr.Veskimägi!
Olen mures oma 15-aastase tütre pärast. Tal oli 25.novembril seljaoperatsioon (skolioos), mis läks hästi, ainult oli suur verekaotus, peale seda kohe algas ka järjekordne menstruatsioon. Haiglast koju saades oli väga nõrk. Käisime perearsti juures, andsime vereanalüüsi-selgus, et hemoglobiin madal(106), rauda samuti vähe. Kirjutati rauatabletid, mida nüüd võtab. Võtab ka polüvitamiini. 10.detsembril jäi tütar aga haigeks, palavik oli 4 päeva, esimene päev 39.3, kolm päeva 38-38,5.
Oli ja on siiani ka köha. Nüüd palavikku enam pole, aga laps endiselt väga nõrk ja sööb vähe, magab palju. Kui kaua kosumine aega võtab, mida teha, et lapsel isu tagasi tuleks? Selg annab vahel tunda pisut, muidu ei valuta, haav paranenud. Lisan veel, et laps on kerge vaimse alaarenguga, saab ka epilepsia ravi(0rfiril).
Ilusaid pühi soovides,
murelik ema.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Vabandan hilisema vastuse eest. Tegemist on üsna raske operatsiooniga, lisaks verekaotus, epilepsia ravi ja murdeiga. Kõik see muudab taastusmise aeglasemaks, organism on ka vastuvõtlikum ägedate hingamisteede haiguste osas. Saan soovitada oma arstide usaldamist, senise ravi jätkamist. Teie arstid jälgivad tähelepanelikult paranemise kulgu, teostavad täpsustavaid uuringuid ja vajadusel leiavad parima lahenduse.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Kõrvad lukus, pea kumiseb, heli kumiseb, nõrkus

Käisin perearstil, sain saatekirja kurgu-,kõrva-,ninaarsti juurde. Aeg 5 juuli. Lihtsalt tahtsin uurida, kas peaks pöörduma ehk juba varem kuhugi, kuna sümptomid on häirivad ja segavad tavapärast elu. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Soovitan pöörduda perearsti vastuvõtule, ülduuringud, vererõhk, tümpanomeetria, põskkoobaste radiogramm, eesmine rinoskoopia jt uuringud. Kõik see on võimalik perearsti poolt korraldada, seejärel ...

Loe edasi

Valu

Tere
Valu vasakul Roiete all mis kiirgab ka selga ja külje peale. Sapp eemaldatud,esineb ka meeletu nõrkus ja väsimus
Vereproovidest tehti hemogramm,maksa näidud Ja põletik , need olid ideaalsed ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie analüüsid on korras. Vaevuste kirjeldus ei ole omane kõhunäärmehaigusele.
Ärge muretsege. Koostöö oma arstidega.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: