Väsimus ja peavalu 17.12.09 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!

Olen 24-aastane naine. Räägin paari lausega, milline on taust, enne kui hakkan oma muret kurtma, nii on ehk lihtsam midagi arvata.
Nimelt olen pisut alla kahe aastase lapse ema, alates oktoobrist käin tööl (kontoritöö arvutiga), töö nagu töö ikka, mingeid meeletuid pingeid ei ole, aga samas tuleb iga kuu ikka vaeva näha, et palk välja teenida. Septembri lõpus tegin aborti...kõik kulges ilma komplikatsioonideta. Viimane mens. lõppes 12.12.09, tavapärane väga suur veritsus. Novembri lõpus ja jaan. alguses olin lapsega kodus, ta põdes ülemiste hingamisteede põletikku, endalgi oli halb enesetunne...aga palavikku ei tekkinud ja kurk oli korras...lihtsalt halb enesetunne ja nohu. 13-14 dets põetasin taas last, kellel tõusis palavik ja 24h pärast kadus väga ootamatult.
Nüüd minu sümptomite juurde: terve see nädal olen tundnud ennast kuidagi meeletult väsinult, pea on nö "paks" ja kohati ka valulik, süda kergelt paha...päris oksendama ei aja, aga selline vastik enesetunne. Samas olen täheldanud õhtuti ka seljavalu ning kõhuvalu. Kas on tõenäoline, et olen last põetades siiski ka ise midagi omale külge haakinud? Küsin, sest perearstile saan alles 2 nädala pärast (samas olen endale suutnud leida suhteliselt pealiskaudse perearsti, kes ei määra erilise innuga vereanalüüse ja uuringuid...pean neid ise oskama nõuda! Selline "vana kooli" arst:))ja samas on pisike hirm, et äkki olen siiski rase (mis ei oleks meeldiv üllatus hetkel). Milline on teie arvamus?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Vabandan hilisema vastuse pärast. Kuidas ka püüan midagi välja mõtelda, saan soovitada nõupidamist oma perearstiga. Kolleeg saab kõike vahetult täpsustada, määrata täpsustavad uuringud ja konsultatsioonid, nii leitakse probleemide põhjus ja parim ravi.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Valge katt keelel

Tere
Mure selles et kuidas saab seda valget katet keelelt ära ? sümptomid aind väsimus ja peavalu

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Ühest konkreetset vastust ei oska antud juhul anda. Katt keelel võib esineda teatud infektsioonide sh. kandidoos puhul, seedetraktihaiguste (näiteks maopõletik) puhul jne. Samas võib katt ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: