Allergia või lööve raseduse ajal 09.12.07 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,

Olen hetkel 27-ndat nädalat rase 25. a naine ja 3 päeva tagasi tekkis labakätel ja kõhul allergiataoline lööve (väga väikesed (u nõelaotsa suurused) punnikesed/laigud, mis on õrnroosakat värvi ja sügelevad veidi, kui neid hõõruda, muidu eriti ei sügele). Labakätel on need rohkem pinnapealsete punnikeste moodi, aga kõhul rohkem nagu nõelapea suurused heleroosad laigud.
Ise kahtlustasin, et need tekkisid ühest rasedusarmide vastasest kreemist, mis oli väga magusa lõhnaga ja sisaldas kakaod, kuna kõhul märkasin löövet just peale kreemi tarvitamist. Nüüd pole seda kreemi ega ka mingit muud kreemi enam 2 päeva pannud ja kõhul löövet enam peaaegu pole, aga labakätel on siiski (labakäe peal).
Soovin teada, kas tegu võib olla lapsele ohtliku lööbega ja peaks minema arsti juurde? ja kas siis allergoloogi või nahaarsti juurde?

NB! Lugesin, et raseduse viimasel kolmandikul esineb sageli rasedate polümorfset nahalöövet, mis asi see täpsemalt on? Ja kas see on lapsele kahjulik? Ning millega saaks sellist löövet või allergiat leevendada?

Ja kas selline lööve võib olla põhjustatud ka piimast? Kuna peale mitut klaasi piima lööve kätel veidi tugevnes (s.t. hakkas sügelema) ja mõned laigukesed kätel tulid justkui juurde (kuna enne rasedust jõin heal juhul vaid 1 klaasi piima päevas)?

Ette tänades,
Kristi!

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tervist
Proovin vastata veidi kiiremini kui tavaliselt. Lööve raseduse ajal teeb iga arsti tähelepanelikuks. Tõenäolisem on tõesti allergia nagu oletate, kuid soovitan esimesel võimalusel nõu pidada oma perearstiga või pöörduda nakkushaiguste arsti vastuvõtule. Perearstilt uurige vaktsineerimisi difteeria, teetanuse, läkaköha, leetrite, punetiste ja mumpsi suhtes. Meenutage ka täpiliste haiguste esinemist oma lähikondsetel ja tutvusringis, eriti lastel ja eriti neil kellel mingil põhjusel pole tehtud ettenähtud vaktsineerimisi.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Nahal lööve

Kehal erinevas piirkonnas on Nahal sügelevad punased laigud, algul tundus et on allergia, vôtsin allergia rohtu aga uuesti tekib tagasi. Kestnud ca nàdal. mida teha?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Paistab olema tselluliit, naha ja nahaaluskoe põletik. Võib vajada antibiootikumravi, selle otsustab perearst.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Imelik lööve

Tere! Selline lööve tekkis kehale natuke üle nädala aja tagasi. Alguses tekkis jalgadele, paari päeva pärast oli kätel ja kubeme piirkonnas. Nüüdseks jalgadel pole enam. Tekitab ôhtusel ajal ja hommikul ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Näen vist küünarnuki piirkonna veidi punetavat nahka ja nahamustrit. Kuid ei teki mingit konkreetset haiguse mõtet, ei saa anda muud soovitust, kui külastada oma perearsti.

Head ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: