iiveldus ja väsimus 19.08.07 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere

Mainin kohe alguses seda, et ma ei ole rase. Juba viimased 3-4 kuud tunnen suurt väsimust. Olen lapsega kodune, nii et mingeid otseseid põhjuseid väsimuseks ei ole (tõsi küll, mu 2aastane laps on äärmiselt energiline) - ei ole elumuutusi ega tavalisest suuremat koormust. Viimasel paaril nädalal on lisandunud ka seletamatu iiveldustunne. See on peaaegu päev otsa, mitte küll nii tugev, et ajaks oksele, aga piisavalt ebamugav. Iiveldustunne on pigem kurgus, mitte kõhus.

Käisin selle tervisemurega ka perearstil, kes saatis mind vereproovile. Verest kontrolliti kilpnääret, ainevahetust, D-vitamiini (võib-olla ka teisi vitamiine, ei tea täpselt), kolesterooli. Kõik muud näitajad olid korras, kolesterool oli pisut üle normi - 5,7 -, aga see on olnud sellisel tasemel juba umbes aasta jagu, ehkki toitun enda meelest tervislikult ja ülekaalu ka ei ole (olen 173 cm ja 58 kg).

Olen viimase 10 aasta jooksul kannatanud 2 korda depressiooni all ning mõlemal korral võtnud ka antidepressante (kummalgi korral umbes 1 aasta). Ei tunne ka praegu, et mu meeleolu korras oleks, olen pidevalt nukrameelne, kergesti ärrituv ja muretsev, ehkki erilisi põhjuseid rahulolematuseks pole. Küll aga ei ole varasematel kordadel mu depressioon iiveldusena avaldunud. Kas iiveldusel ja depressioonil võib üldse mingi seos olla? Kas vöib olla, et depressioon on taas tagasi hiilinud? Või tuleks kahtlustada mingit muud (tõsist) tervisehäda? Olen hakanud juba ette kujutama, et äkki on tegemist mao- või mõne muu vähiga... Kas vähi puhul oleks vereproov midagi kahtlast näidanud? (Lisaks viimasele vereproovile tehti mulle jaanuaris nn täisveri, kuna käisin mandlioperatioonil - ka tookordne proov oli korras.) Ei oska enam midagi ette võtta, perearst ei soovita ka midagi enamat. Äkki soovitaksite, milliseid uuringuid võiksin perearstilt veel paluda?

Ette tänades,
Eva

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere Eva
Mõte kipub liikuma ikka sünnitusjärgse depressiooni suunas. Mis sest, et 2 aastat möödas, kuid vaevused näivad sedamoodi olevat.
Soovitan psühhiaatri konsultatsiooni, ravi.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Parasiidid

Tere.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Mure sinusiidiga pärast hamba eemaldamist

Tere,


Aprilli lõpus eemaldati mul parempoolne esimene ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Linaluuuss ehk naaskelsaba.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi

Kas põhjust nahaarsti vastuvõtuks

Tere


Mõlema suure varba küünel on must plekk ning ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Vererõhk erinevatelt kätelt mõõtes

Tere!
Küsimus vererõhu kohta.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Hellicobakter


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Pea käib ringi

Tere,

Nimelt, käib mul pea ringi kui ma hommikul ärgates ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tere

Loe edasi

Kopsuröntgeni vastus

Ma sain röntgenist vastused ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
Perearst

Loe edasi

Tromboos kopsudes


Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!


Loe edasi

Kõrge vererõhk.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: