öised valud 14.08.07 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,
juba praktiliselt pool aastat esinevad valud öösiti. Ütleks selle kohta, et hakkavad ribid valutama, mis pole kindlasti õige väljend (vahel on tunne, et oleks nagu valuvöö ümber ja valutab siis ka selg). Valud on olnud ainult öösiti see tähendab, et pikaliasendis. Perearst saatis ultraheliuuringutele aga sapi ja neerudega seoses midagi ei leitud. Kui on ikka pool ööd nii valutanud, siis on hommikul lausa hingatagi valus. Perearst enam kuhugi saata ei oska ja soovitab valuvaigisteid või pöörduda erakorralisse. Perearst kahtlustas küll sapi liiva. Millise arsti poole peaksin pöörduma või mida ette võtma?
Ette tänades
Anne-Ly

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Ärge erakorralisse pöörduge. Sealsed meedikud saavad Teie ja Teie perearstipeale kurjaks ja kasu ei saa keegi.
Ikka edasi uurida. Koormuselektrokardiograafia, südame ultraheli uuring, vahest gastroskoopia kui tekib kahtlus reflukstõve suhtes. Võimalik, et tegemist on ka nt vöötohatise järgse valusündroomiga. Lülisamba pildid, luutiheduse mõõtmine.
Taas perearsti vastuvõtule ja arutada uurida kõike lähemalt.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

öised valud põskkoopas

Sügisel talvel vaevavad mind öösel valud vasakus peapooles. Magama minnes hea olla, öö jooksul algab suur raskustunne vasakus põskkoopas nina juures, levib otsmikusse ja vahel ka lõualuusse. Hommikul pool ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kindlasti mõistate, et selle kirjelduse alusel ei ole võimalik mõnda haigust diagnoosida ega ravi määrata. Oletama ei hakka.
Palun pöörduge oma perearsti vastuvõtule, tema täpsustab ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: