ei saa angiinist lahti 17.03.07 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!

Mul on selline mure, et juba kuu aega tagasi tekkis mul angiin (sellega mul ei ole probleeme olnud, st et iga talv vms põeksin). Ei olnud kõrget palavikku ja kurguvalu, vaid peavalu, silmade kipitus, nõrkus, mädaplekid mandlitel. Võtsin 3 päeva antibiootikume ja kuristasin ning ravisin. Kui möödas oli juba 3 nädalat, otsustasin ujuma minna. Järgmine päev oli kohutav peavalu, silmade kipitus, kuuma-külma hood, palavik 37,9 , kurguvalu, nohu. Nüüdseks on ujumisest möödas 5 päeva aga ikkagi on kurk kole punane, kurgulaes on nagu punased laigud, mandlitel natukene plekke ja üks lümf on väga valus. Ka kõrvadesse lööb neelamisel natuke imeliku tunde. Palavik kadus kiirelt.

Nüüd ongi küsimus, miks ma ei saa angiinist lahti? Perearsti juurde ei taha enam minna, kuna tema käitumisest on aru saada, et tal on minu tihedast külaskäigust villand. TA arvab kindlasti, et noor inimene ei saa niimoodi haige olla (21.a olen).

Tekkis ka küsimus, kas võin anda vereproovi, mis peaks selgitama kilpnäärme olukorda (arst soovitas teha selle hormoonide proovi, kuna arvas, et vb on kilpnääre suurenenud), kui olen praeguses olukorras.

Pikk kiri sai aga olen mures, sest tahan terveks saada ja kevadet nautida :)

Abi ootama jäädes ja kõike kõige paremat soovides,

A.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere A
Üldiselt määratakse antibiootikume siis kui tegemist on bakternakkusega, seda näitab vereproov ja proov mandlitelt. Ravikuur on alates 5 päevast. Lühema ravikuuriga võib tekkida infektsiooni taaspuhkemine, mida on hoopis keerukam ravida.
Kilpnäärmeproove armastatakse küsida ja määrata. Soovitan nõu pidada oma perearstiga, kolleeg üritab leida lahendused.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Ärevus + mitmed hädad

Kirjutan teile, kuna olen oma perearstiga lootuses seisus, mu perearst ei ''kuula'' mind, vaid ajab teist juttu. Ta on mu perekonna ammune tuttav ning alati, kui kurtmas käin, küsib ta jälle, kuidas läheb ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
Mulle perearstina tundub, et praktiliselt kõigil Teie probleemidel on üks algallikas. Nimelt olete Te oma keha signaalide suhtes äärmuslikult tundlik ja üksiti kipute ka meditsiiniliselt ...

Loe edasi

Mononukleoos ja mädane angiin

Tere, doktor.
1. Minul tuvastati mononukleoosi antikehad, mis siis näitab, et olen seda lähiajal põdenud. Mis on selle haiguse tüsisitused?
2.Olen nüüd poolteise kuu vahega põdenud mädast angiini. ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,

mononukleoosi hiljutist läbipõdemist võivad näidata erinevad antikehad. Ja antikehad võivad olla positiivsed ka inimesel, kes on mononukleoosi põdenud ammu või on seda põdenud äärmiselt ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: