Kas hemorroid või kasvaja? 07.12.06 / Perearst

Külastaja küsib:

Selline suur mure on minul, et lihtsalt pean nõu küsima.
Olen 46 aastane naine. Pikki aastaid hädas olnud kõhukinnisusega. Õigemini on väljaheide liiga kõva ja tihtipeale väljub selliste kõvade pabulatena. Soolt tühjendamas käin enamasti kaks korda päevas. Viimased paar aastat on istuv töö ja mõned korrad on ka hemorroidid vaevanud. Selle kõigega olen juba harjunud. Lisandunud on selline probleem, et mõnikord, kui olen näiteks kiivit süües väljaheite pehmemaks saanud, siis on vahetult peale roojamist sellised pisut valusad soole kokkutõmbed olnud. Seda ka mitte iga kord. Peale pikemat istumist on ebamugavustunne päraku sees. Kui rohkem liigun, siis see tunne möödub. Kas selliseid vaevusi tekitavad sisemised hemorroidid või võib tegemist olla jämesoole kasvajaga? See küsimus tekitabki hirmu. Mingit muud valu kõhus ei ole. Vereanalüüsid on korras vaid kaaliumi ja kaltsiumi on vähevõitu. Vahepeal olen ka pikalt söönud metoprololi ja atenolooli südame vahelöökide pärast. Aasta olen söönud ad-d citalec, seda ka praegu.
Sooleuuringule saan alles järgmisel aastal. Ei suuda nii kaua teadmatuses vaevelda. Palun öelge teie oma arvamus .
Tänuga vastust oodates
Sille

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere Sille
Tänan usalduse eest.
Arvan, et tegemist on veidi laisema sooletalitlusega mis avaldubki kõhukinnisusena. Arstina rahustab mind see, et vaevus on olnud aastaid ühesugune ja toiduvaliku muutus muudab väljaheite pehmemaks. Soolekasvajad noortel naistel on väga haruldased. Põletikuline soolehaigus avaldub hoopis kõhulahtisusena, vere ja lima eritusega.
Soovitan mõnda laktuloosil põhinevat lahtistit, enne aga toitumine korda. Uskuge või mitte, aga kõik me peaksime sööma päevas nii pool kilo puu ja juurvilju, jooma 1,5 l vett ja käima 3 km jala. Liikumisvaegus, kiudainete nappus on sagedasem kõhukinnisuse põhjus. Ka Citalec võib süvendada kõhukinnisust.
Loodan, et sain veidi Teie muret leevendada.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Hemorroidid

Tere !
Peale sünnitust tekkisid hemorroidid ja sedasi peale seda nad aeg ajalt tulnud ja läinud aga paar päeva tagasi üleöö tekkis taas väga suur , valulik ja veritsev hemorroid . Ostsin apteegist ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan, pildil on hemorroid, ei muud. Doloproct salv v küünal on hea, lisaks ka jääkuubik piirkonnale 4-5 x p ja kõhukinnisust vältiv toiduvalik. Peaks taanduma 1-2 nädalaga.

Head ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: