muna naha all kulmu kohal 11.08.06 / Perearst

Külastaja küsib:

5 päeva tagasi tekkis vasaku kulmu kohale u. 1cm kõrgemale naha alla umbes 0,5-cm-se läbimõõduga muna või sõlmeke. Nahk selle kohal ei puneta ega ole valulik. Samal ajal pandi vasakul ülal asuvasse valutavasse hambasse mürki. Mürk on hambas ja hambajuurealune valutab edasi. Kas selle muna teke on seotud hambaraviga (mingi lümfisõlm vms) või peaksin sellega kiiremas korras kusagile pöörduma.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Raske midagi arvata, seetõttu ei hakka "igaks juhuks" ka midagi arvama. Ka vajalikku infot on väga vähe: Teie vanus, sugu, eelnevad hammaste protseduurid, kas sõlmeke on tihke, pehme, valus, punetav, liigutatav. Kas ka samal ajal tekkis sõlmekesi veelgi.
Kuid head tervist soovin ikka !
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Naha alune kõva muna

Tere!
6 kuune imik sai endale vaktsiini 3 nädalat tagasi ja peale seda on naha all kõva punn justkui kivi oleks seal. Millest see võis tekkida?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Võimalik on nahaaluskoe reaktsioon vaktsiinile. Seisundit täpsustab perearst ja annab soovitused edasiseks.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

tükk kahe kulmu vahel.

Tere!

Mul on juba aastaid (vähemalt 4) olnud kahe kulmu vahel, rohkem vasakpoolse kulmu juures selline 0,5 cm läbimõõduga kõva tükk naha all. Seda saab liigutada ja selline kühm on üleval. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist
Võimalik, et see on nahaalune rasutsüst. Eks see veidi häirib ja rikub välimust, seda võiks kirurgiliselt eemaldada. Võtke ühendust oma perearstiga, kui tal on kogemus ja varustus teeb ta ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: