Maksas torgib 30.03.06 / Perearst

Külastaja küsib:

Olen 31 aastane naine, tervete eluviisidega. Juba 4-5 aastat on esinenud mul kahe kuni poole aastaste vahedega ebamugavustunne maksa ja kaksteistsõrmiksoole kandis ning maksast natuke allpool, paremal naba kõrval. Tavaliselt kestab see paar kuud. Ühe korra olen läbinud kurnava maratoni Lasnamäe erinevad arstid - Mustamäe haigla - günekoloogia. Kõik tunnistasid terveks. Uriinist ainult leiti ++ leukotsüüde. Tavaliselt hakkas asi pihta, kui olin söönud küüslauku, et mitte külmetushaigustesse haigestuda. Viimati algas asi kuu tagasi, kui sõin küüslaugu asemel mett ja aaloed. Vahepeal torgib küljest, mõnikord ka koguni vasakult poolt roide alt aga põhiliselt on maksa kohal tunne, nagu keegi hoiaks kinni. Mingit suurt valu küll ei ole. Mis võiksid olla põhjused. Või on need lihtsalt kõrvetised?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Ilmselt on tegemist funktsionaalse hüperatsiidse düspepsiga ehk liighappsesuset tingitud mao-kaksteistsõrmiksoole vaevusega. Küüslauk on muide üks selle võimalik põhjustaja, see stimuleerib ka maksa ja sapipõie tööd. Nii et siit soovitus hoiduda küüslaugust, toitumine olgu ka regulaarne ja mitmekesine.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Südamevalu

3 nädala jooksul on mu südamevalu mind korralikult ära ehmatanud.
Valutab harva, aga kui valutab siis väga valusalt.

Tunnen, kuidas südamevalu täitsa sügavalt seest torgib ja näpistab. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Võimalusi on mitu. Ma ei saa oletada ja midagi huupi pakkuda. Soovitan perearsti külastust.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Paremas silmas torkiv valu

Paremas silmas on juba järjest rohkem, kui kaks päeva torkiv valu. Apteegist ostsin silmatilku, natukene aitavad, aga ikkagi torgib. Milles võib olla asi?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Põhjuseid palju. Soovitan oma perearsti poolt silma vaatlust, alcain tilgaga silma tuimestust, lau pööramist, uurida võimalikku laualust võõrkeha. Seejärel otsustada edasine. Ilmselt aitab ...

Loe edasi

öökimine

Olen mees 45a.Milles võib olla tingitud et hommikuti on süda paha.Mitte alati.Näiteks kui joon kohvi.Ei ole vaimustatud ka rasvasest toidust.
Asi pole alkoholis.Ehk maos või maksas või mõnes muus ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Võimalik. Soovitan perearsti külastust.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: