jube väsimus ja raske on olla 27.03.06 / Perearst

Külastaja küsib:

Aasta eest sünnitasin keisrilõikega lapse. Vahepealne aeg oli elus väga keeruline, sõin vähe, aga laps sai ikka 8 kuud rinda. Pärast sünnitust võtsin kohe 10 kilo alla ja mõne kuu pärast kaalusin vaid 43 kg. Normkaal on kusagil 50ne ringis. Seega on ilmselt minu organism täiesti ära kurnatud.

Hakkasin mõne nädala eest võtma rauatablette, sest jube nõrkus tuli peale. Sünnitusmajas mulle ei öeldud, et verekaotuse pärast neid võtma peaksin. Võtan kaks tabletti päevas, lisaks ka gerimaksi vitamiini tableti. Aga kuidagi uimane on ikka olla. Ja silmad on kole väsinud kogu aeg. Isegi siis kui ma nt päev otsa pole arvuti taga olnud.

Ma kardan vereproovi anda, seepärast pole ka veel arsti juurde selle probleemiga läinud. Ei taha aga terve kevad olla rampväsinud. Mõni päev on lausa nii, et käin lapsega õues ära ja vajun nagu surnu magama, siis ei suuda enam ärgata. Ärritun kergesti ja paljud tööd käivad üle jõu. Sageli käivad peal depressiivsuse hood, kui ei suuda elus midagi head näha.

Kui äkki on veel mingeid vitamiine, mida peaks rohkem võtma, mille puudusele eelpool kirjeldatud sümptomid viitavad, siis oleksin tänulik soovituse eest.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Näen Teie vaevuste kirjelduse taga sünnitusjärgse depressiooni tunnuseid, võimalik on ka kaasuv kehvveresus. Soovitan julgelt pöörduda perearsti vastuvõtule ja teha esmased uuringud. Nii saame alustada kõige õigema raviga. Inimesed kipuvad liigpalju uskuma vitamiinidesse jm lisanditesse, tegelikult on normaalse toitumise juures nende puudus haruharv.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Pidev väsimus ja iiveldus

Tere. Selline mure, et kogu aeg on jube väsimus ja jõuetus. Hommikuti ärgates, pärast 1h tahan jälle magama minna, kuid samas õhtuti nii väga und ei tule. Magan keskmiselt 6h. On ka kohutav iiveldus ja ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Rida probleeme. Kena tava kohaselt lülitatakse arsti poolt välja kehalised haigused, seejärel hinnatakse võimalikke talitlushäireid või somatoformse häire võimalust.
Soovitan pöörduda ...

Loe edasi

Uimasus

Mind vaevavad umbes 5 aastat järgmised sümptomid: väsimus, konsentreerumishäired, hajevilolek. Raske on midagi teha, ei suuda süveneda, mõtted on koguaeg kuskil mujal ja "unustaks nagu end ära", ei pane ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Mõistan muret. Teie vaevused viivad mõtte tänapäeval levinud vaevuseni, kroonilise väsimussündroomile. Selle all kannatab üpris palju, pea 30% rahvastikust. Vajalik oleks teada kuidas on olnud ...

Loe edasi

pidev väsimus

Tere!
Olen 25-aastane naisterahvas, kellel on viimasel ajal tekkinud igasuguseid vaevusi. Paari kuu eest vaevas mind pidevalt südamepahasus ja nõrkus, ka tasakaaluhäired, kippusin ühistranspordis ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere Annika
Soovitan ikka uuringuid. Soovitan rasedustesti, veresuhkruanalüüsi, arsti põhjaliku läbivaatust, küsitlust.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: