haiged jalad 24.10.05 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!

Mul selline mure.
Kõik algas sellest, et trennis tõmbas jala krampi. Määrisin, hakkasin magneesiumitablette võtma aga see ei aidanud. Jalad läksid hoopis imelikuks. Enam krampe eriti ei ole aga jalad lähevad aeg-ajalt hästi nõrgaks(eriti põlvest) tekkib vahest tunne, et jalad ei pea. Põlved seest kohutavalt tulitavad ja vahest jooksevad mööda säärt alla ka nagu kuumad jutid.(Leevendamiseks olen kapsalehti peale pannud, see võtab ajutiselt selle tulitamise ära ja natuke aitab) Ning jalad on vahepeal nagu tuimad ja sellised "võõrad"
Kuna arstile saan alles kuu aja pärast, ja olen praegu oma jalgade seisukoha pärast lausa suures mure, kui mitte öelda, et paanikas, sest väga hirmus oleks elada, kui jalad enam ei kanna siis võib olla saab mingit nõu ja soovitusi millega võiks tegu olla ja kuidas see kuu aega, kuni arsti vastuvõtuni toimida.
Ja veel küsiksin, kas sellise jalgade seisundiga ma võin edasi vesiaeroobika trennis käia? Sest vahest lööb basseinis jalad krampi aga trenn ise mulle meeldib väga ja tunnen muidu(v.a jalad) ennast vees väga hästi ja väga kahju oleks asi pooleli jätta aga hirm on sellepärast, et järsku läheb jalgade seisund hullemaks.

Tänan.
J.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere J !
Kahjuks ei saa ma midagi oletadagi, isegi kui tahaks. Te olete jätnud saladuseks oma vanuse, soo, põetud haigused, eluviisi, hariduse, kutsetegevuse, suguvõsa haigused jne jne. Miskipärast tundub, et olete neiu vanuses 21-24 a. Sümptomite leevendamiseks võiks aptegi käsimüügist küsida paratsetamooli või ibuprofeeni. Annust soovitab apteeker. Huvitav, kuskohal küll saab arstijuurde 1 kuu möödudes. Eestis igastahes veel mitte, meil on ju võimalus ägeda haigusega saada perearstijuurde samal päeval, eriarstide konsultatsioonid jäävad mõne nädala piiresse.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

haiged jalad

Tere Dr. Veskimägi.

Vabandan väga. Tõesti vist andsin Teile vähe infot, aga olin täiesti paanikas oma jalgade seisundi pärast.
Olen 34 aastat vana naisterahvas, tegelen istuva kontoritööga, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere J
Nüüd on infot juba parajalt. Saan avaldada vaid mõtteid mis mul tekib, lugedes Teie kirju. Võimalik on veenide haigus ( algav veenilaiendid, veenide ülekoormus) Seda soodustab muuseas nii ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: