külmavill silmadel 13.06.05 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere Dr. Veskimägi!
Olen 21.a neiu, (174 cm, 7. kuud rase). Oma perearsti poole pöörduda hetkel ei saa, viibin hetkel väljaspool Eestit, äkki oskaksite Teie nõu anda. Nimelt, nädal aega tagasi hakkas mul silmalaug tõmblema. Arvasin et see on stressist ja üritasin rahulik olla. Kuid kaks päev tagasi ilmus väike läbipaistev külmavill ripsmete alla. Tunne on veidi ebamugav ja veidi kõrvetav, ei ole paistetust ja peeglist vaadates ei saagi aru et midagi oleks seal kui just väga lähedalt uurides. Internetist vaatasin järgi ja kõik viitab sellele, et tegemist on Herpes Simplexiga. Kas asi on tõsine?( arvestades sellega et olen rase, sest ravimite valik on väike). Herpest on varem ka esinenud, aga ainult huultel.
Loodan, et leiate aega vastamiseks.
P.S. palun vabandust, kui kirjas leidub vigu
Natalija

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Teie kiri on väga kenasti koostatud. Nii vormiliselt kui sisuliselt ja seda on hea lugeda.
Kirjeldus tõesti vastab herpesele. Selle raviks on kasutusel herpeseviirusevastase toimega silmasalv(Virolex, ung.ophthalmicum 3% 4,5) Kuid seda kirjutab arst, vähemalt Eestis. Rasedusele ravi ei mõju, õnneks on ka 7 kuul ja edasi ravimite määramine veidi vabam. Soovitan minna oma elukohas uurima mida pakub apteeker. Ja ka arstikülastus peaks olema väljamaalgi võimalik.
Head tervist Teile mõlemale soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Mis see olla voib

Küsimus selline, et mul on tekkinud suhu külmavill. Nagu pildil näha. Ta tekkis mul u kuu aega tagasi. Nädalaga kadus ära ja paar päeva olirahu majas. Siis tekkis see uuesti ning oli jälle sama, et nädalaga ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kahjuks on Teie kirjas väga vähe infot, et saaks anda sisulisi soovitusi. Pilti ei suuda leida. Palun pöörduge oma perearsti vastuvõtule.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: