kõrvetustunne 13.05.05 / Perearst

Külastaja küsib:

Millest võiks olla tingitud vasaku näopoole ja poole keele pidev kõrvetustunne ja kerge naha tuimusetunne. MRT korras, üks neuroloog arvab, et kuklanärvidest, teine, et kolmiknärvist. Esimene tohter ütleb, et kolmiknärv ei põhjusta tuimenemist. Tundub, nagu peaksin ise viimase sõna ütlema, aga ma ei tea. Kukal on mind küll 20 aastat vaevanud ja tundub mulle õigem. Kas peaksin nõudma, et mind saadetaks neurokirurgi juurde. Tean, et kolmiknärv lõigatakse läbi, aga kuklanärv. See asi vaevab mind juba aasta, kui võtan Xanaxit, siis on talutavam. Olen 57a naine, muidu suht terve.
Tänades Aime.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Teie vaevusel võib olla mitmeid põhjuseid. Nägemata-nahatundlikust hindamata on raske midagi arvata. Oletan, et perioodiline ühe näopoole tuimenemine ja selle leevendumine rahusti mõjul võiks olla ärevus-paanikahäire üheks avaldusvormiks. Perearstipraktikas kohtab sellist vaevust kas just sageli aga siiski piiavalt tihti. Kõik uuringud on korras, iga spetsialist räägib iseasja ja patsient on päris endast väljas. Mis siis ikkagi viga on??!! Teine asi on hoopis püsiv näopoole tuimus-kõrvetustunne. See viitab konkreetse närvi kahjustusele, lisaks kolmiknärvile võib selleks olla ka näonärv, mis juhib ka keele tundlikust. Oletan, et MRT uuringuga on välistatud neurokirurgi huvitavad haigused siis oleks abi ka neuralgia ehk närvivalu ravimitest, näiteks levinuim nendest on carbamazepin. Teie südame rahuks soovitan nõu pidada ka neurokirurgiga. Üldiselt on närviläbilõikamisega kaasnev täielik tuimus ja liikumishäire tunduvalt vastikum kui senised vaevused.
Kõik minu esitatud mõtted on pelgalt vaid oletused, mõttekäik mis tekkis Teie kirja lugedes. Suurt abi sellest olla ei saa, aga ehk natuke ikka.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Vereproovid, raua aneemia

Tere,

Aprilli lõpus sai tehtud vereanalüüsid millest selgus, et mul on raua vaegus aneemia. Teised näidud olid korras peale ALAT. Tüüpilised aneemia sümptomid. Perearst kirjutas välja raua ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Hemoglobiin ju päris hea, 130, teised analüüsid ka olulise nihketa.
Vaevuse põhjuseid palju, kahtlustan ärevushäiret. Koostöö oma perearsti jt spetsialistidega.

Head tervist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: