jalavalu 10.05.05 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere! Olen 27-aastane naine. Kannatan juba ca 1,5 aastat õhtuti pikali heites jalavalu all. Mõlemad jalad on õhtuks pahkluust nii paistes, et konti pole nähagi, lisaks parem jalg valutab luupekse ümbert. Varem olid mureks ka jalakrambid, aga kui hakkasin võtma magneesiumi, need kadusid. Töö on mul istuv, olen pikka kasvu (180 cm) ja väheke ülekaaluline (siiski ei midagi drastilist) - kui neli aastat tagasi kilpnäärmehaiguse pärast ühe hooga 20 kilo kaotasin, talusin pikalt seljavalu, kaalu tagasi tulles on see kadunud, aga nüüd jalg... Vahel läheb valu säärekonti mööda üles põlve alla ja siis ei saa kohe üldse magama jääda. Kas oskate nõu anda, kuidas valu leevendadada? Kas asi on kaalus või võib see paistetus ja valu ka millegi muu taga kinni olla?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Oletan, et vaevuse taga on veenoosse vere äravoolutakistus jalgadest. Asi on väga tuttav turistidele kes on 2 päeva pidanud bussis istuma- kõigil neil tekib umbes sarnane vaevus. Kontoritöötaja seda enam, tavaliselt ta istub ratastega toolil, ei pea isegi ennast kergitama, piisab kui lükata end koos tooliga ruumi ühest seinast teise. See ei meeldi mitte veenidele, on takistatud vere äravool. Soovitan veenigümnastikat: 1 x tunnis tõusta püsti, tõusta varvastele ja kandadele, teha mõned paigaljooksusammud. Võimalusel tõsta jalad lauale, kehast kõrgemale, nii igal võimalusel. Häbeneda pole midagi, pange ka oma kolleegid seda tegema. See kujuneks Teie firma visiitkaardiks, kohe tuleb ka palju uusi kliente: veenigümnastikaga tegelev kontor.
Magades soovitan hoida jalgade all paari patja, nii on jalgadel kergem.
Nõndapalju siis vastuseks.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Jalavalu 4a

Jalavalu.
4a laps. On ennegi maininud jalavalu, et tema ei jaksa kõndida.
Nyyd aga on ta haige palavikus, peale palaviku muud midagi ei ole justkui. Kõige kõrgem oalavik on olnud 38.8. Kui ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Mõne viirusinfektsiooniga kaasneb ka liigesvalu ja turse. Igaks juhuks gripitest, vajadusel Tamiflu ravi, vaevust leevendab ibuprofen ealises annuses.
Kindlasti on vajalik arsti ülevaatus, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: