allergia-tuulerôuged 06.03.05 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere, arst määras viiepäevase kuuri Zoviraxi tablette herpese vastu. Probleem on selles, et kuskil kolmandal ravipäeval tekkis kehale palju mädaville, mis pärast kratsimist (vabandust) on läinud pôletikuliseks ja punaseks, ja silmad läksid kohutavalt paiste. Lugesin Internetist Zoviraxi kôrvalmôjude kohta, et allergia korral selle toimeainete kohta vôibki esindeda paistetus ja tugev nahaärritus. Kuna mul palavikku ja muid haigusnähte pole ja tuulerôuged lapsepôlves pôetud ja ma üldse väga allergiline olen, siis diagnoosisingi endal allergia, mitte tuulerôuged :)
Mida Teie arvate?
Mida ma peaksin punnidele peale määrima, môned neist on väga valusad ja paistes.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Minu jaoks on asi segane, seetõttu ei julge ma muud soovitada kui nahaarsti külastust. Esmaabiks võite apteegi käsimüügist osta mõnda allergiavastast ravimit, abi võib olla ka mädavillide peitsimine kas briljantrohelise, kange kaaliumpermanganaadi lahusega. Nahamädaniku korral on vajalik üldine ravi antibiootikumidega. Ja kas olete kindel, et tuulerõuged on põetud !!?? Haiguspilt, mida kirjeldate on veidi sarnane sellele lastehaigusele. Lastehaigused täiskasvanueas on aga üpris vastikud põdeda. Tean seda, sest ise põdesin tuulerõugeid olles II kursuse tudeng.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Nina ääres valu

Tere
Lisasin faili ka pildi kus on katsudes ja nina liigutades valus, tavaliselt valutab see sealt siis kui seal on punn aga seal pole, tahaks teada põhjust. Loodan et oskate vastata. Ja kas allergia ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Paistab olema väike rasunäärmepõletik, allergia mitte. Ravisoovitused oma perearstilt.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

Nahal lööve

Kehal erinevas piirkonnas on Nahal sügelevad punased laigud, algul tundus et on allergia, vôtsin allergia rohtu aga uuesti tekib tagasi. Kestnud ca nàdal. mida teha?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Paistab olema tselluliit, naha ja nahaaluskoe põletik. Võib vajada antibiootikumravi, selle otsustab perearst.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

allergia

Tere, doktor!

Olen tavaline allergik. Allergia on mul õietolmu vastu. Allergia hakkab kevadel millalgi ja lõpeb kuskil suve lõpu poole. Veel on allergia mee, banaani ja vist ka kassikarvade ...

Vastas dr Eero Merilind

Lugupeetud Piret.



Soovitan diagnoosi korrektsuse huvides siiski pöörduda arsti poole. Samuti

selgitavad nad allergia tekkemehhanisme ning kaasaegseid ravi põhimõtteid.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: