Surinad jäsemetes 21.01.05 / Perearst

Külastaja küsib:

Olen 25-aastane naine. Asi algas umbes nädal tagasi nõrkade kõhuvaludega paremal alakõhus, järgmisel päeval oli samasugune valu vasakul pool alakõhus. Öeldi, et põiepõletik. Võtsin Nolicini u. paar päeva, kuni tekkisid imelikud surinad vasakusse kätte ja kaelapiirkonda, kohati ka vasakusse jalga ning kramplik valu vasaku õla kõrval rinnas. Neuroloog vaatas mind üle, ei osanud muud öelda, kui äkki on need vaevused tingitud põieravimist??! Jätsin siis arsti soovitusel ravi pooleli, samal õhtul algas peavalu tugeva survena oimukohtadel ja kõrvus. See kestis ka järgmisel päeval. Mõõdeti vererõhku - oli kõrge 147/84 ja öeldi, et peavalu tingitud ilmselt sellest. Ka järgmisel päeval pea valutas (sel päeval surinaid ei olnud) ja vererõhk oli taas kõrge 144/80. Edasi- surinad tulid mõne aja pärast tagasi, lisandus nõrkus jalgades ja uimasus, nagu oleks kogu aeg 'vati' sees. Sedasi siiani, juba 4-5 päeva. See andis/annab tunda ka nägemisel, et midagi nagu virvendab kogu aeg silme ees. Järgmisel päeval oli vererõhk enam-vähem normis ja nii palju kui siiani mõõdetud on 130/80 vms. Vahepeal andis korraks ka kõht samuti nagu alguseski mõlemalt poolt tunda, kuid see möödus. Peas enam nii ei suru, kuid 'hell' on pea sellegipoolest (nagu hakkaks kohe uuesti)ja pidevalt on uimane tunne. Ja surinad ja kohati ka valu on eriti tunda vasakus käes, süda peksab ja pulss on kohati kiire - 85 lööki minutis. Kohati tunnen ka valu vasakul rinnus, kuid ei tea, kas tegu südmega või närvipunkti valuga, kuna närvipunkt on sealsamas ja katsumisel valus. Peast on tehtud kompuuteruuring-see ei näitanud midagi. Neuroloog soovitas massaazhi-äkki on surin jms tingitud kaelapiirkonna pingetest (närvipunktid olid katsumisel väga valusad). Perearst arvab, et paljuski tegu närveerimise ja pabistamisega ja soovitas võtta rahustit. Muidu ei oska aga midagi kosta. Kasutan ka südametilku viimased 4-5 päeva.
Olen väga mures ja sooviksin teada Teie seisukohta selle kohta, sest varem pole mul selliseid tervisehäireid esinenud.
Üks lisaküsimus : Kas Teie arvates võib asi olla äkki hoopis veresoonte ja vereringega seotud?
Aitäh vastuse eest.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Arvan nii nagu Teie neuroloog, et nolicini mõjul on tekkinud kergekujuline neuropaatia, ehk närvide kahjustus. Teise murena kinnitate seisundit mida arstikeeli nimetatakse müofastsialgiaks. Ehk need samad valulikud närvipesad turja-kaela-abaluude piirkonnas. Kolmanda probleemina aga on tekkinud mõningane psüühhiline kurnatus, ehk hakatakse tonti nägema seal kus ei ole midagi.
Soovitan võtta aeg maha ja sõita mõneks ajaks mõnda SPAsse 5 või 10 päevasele ravikuurile. See on märksa odavam kui katsetada uusi ravimeid, maksta visiidi ja uuringute tasusid, kaotada tööpäevi.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Täpid nahal

Tere,

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,

Loe edasi

unetus

Vaevlen pikka aega unetuse pärast(aastaid).

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,


Loe edasi

Keskkõrvapõletik täiskasvanul

Tere!


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Probleem maoga

Tere!

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,


Loe edasi

Rinnakus valud

Tere, Lgp. Dr Veskimägi!

Varasemalt olen nõu küsinud, seoses mao probleemidega. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

2,5-kuune beebi ei söö

Tere!


Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist

Loe edasi

Sõrmede tenosünoviit ("Trigger finger" / stenosing flexor tenosynovitis)

Tere!


Ma viibin hetkel välismaal ega ole retke ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,

Valu sõrmedes võib tõepoolest tekkida peale harjumatut pingutust kätega ja antud juhul ongi ülekoormuse tagajärjel tekkinud kõõlustupepõletik kõige tõenäolisem diagnoos. Kuid arvestama ...

Loe edasi

colibakter uriini

Lp. doktor! Olen 58 a naine ja pea aasta hädas colibakteriga kuseteedes, mis uriini külvides suures ulatuses end ilmutab, kuigi olen saanud iga kuu aasta jooksul antibiootikume Cinnat, Ciprinol, Gentamycin, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse eest. Hea, et kompuuter ja tüstoskoopia on normis, see välistab anatoomilised muutused, mis põhjustavad normaalse uriinivoolu takistust ja nii põletiku teket. Aga lihtne asi- ...

Loe edasi

Puukborrelioos

Tere,

Emal oli käesoleva aasta juuli lõpus mitu puuki. Oktoobri algul oli tal enesetunne kehv ja üks käsi paistetas (käelaba ja sõrmed). Ta ise kahtlustas borrelioosi. Kuna enestunne halvenes ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Arstimise teeb keerukaks see, et sarnasel vaevusel võivad olla väga erinevad põhjused. Kui esineb ühe piirkonna truse- käelaba ja sõrmed, siis see on pigem omane selle piirkonna vigastusele. ...

Loe edasi

sääreluu valu

Mul selline mure, et kui hüppan või jooksen siis parema jala sisekülg ja sääreluu pealt on valus. Sääreluu pealt katsudes on üks punkt valus ja see punkt on sinine. Peale jooksimist on ka alguses valus ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist
Sellist jalga peaks kindlasti silmast silma arstile näitama, seda nägemata ja katsumata on väga keeruline midagi kindlat öelda. Kindlasti ei tohiks jalale üle valupiiri koormust anda, seniks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi