hädas 05.01.05 / Perearst

Külastaja küsib:

minu 9kuune laps köhib juba kuuaeg ja on juba söönud 3sorti antibjootikumi ja köha ära ei lähe,nüüd andis mu perearst rohu Augmentin,kodus avastasin et rohi on aasta otsa vana,helistsin arstile ja arst arvas et võib ikka anda aga ma ei julge.Mis võib juhtuda?ja kas nii pikast köhast(hästi pikad köhahood,nii päeval kui öösel),mis on väljaravimata,võib tekkida astma?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Mõistan Teie muret. Antibiootikumi kirjutamisel on tavaks, et seda tehakse mingi analüüsi põhjal: kas on tõusnud veres leukotsüütide arv, C reaktivne valk, leitakse kuskilt mikroobe mida ei tohiks olla jne jne. Minu kogemuse põhjal on väikelaste pikaajaliste köhade põhjuseid mitu: korduv nakatumine uue haigustekitaja-viirusega. Eriti puudutab see peresid, kus suuremad lapsed käivad lasteaias-koolis ja toovad väikevenale või õele koju " külakosti". Seejärel lapseea algav astma, ka see võib avalduda välimuselt mitte väga haigel lapsel köhana. On ka veel üks probleem: nimelt mao-söögitoru refluks- mao happeline sisu voolab mööda söögituru pidi neelu, sealt edasi kõrisse-hingamisteedesse. Tekkiv ärritus avaldubki köhana.
Sain sinkohal anda vaid mõned mõttelõngad. Soovitan kõike rahulikult oma perearstiga arutada ja pidada nõu vahest ka mõne spetsialistiga. Oleneb Teie elukohast mõtleksin ka haiglauuringutele.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Parasiidid

Tere.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Mure sinusiidiga pärast hamba eemaldamist

Tere,


Aprilli lõpus eemaldati mul parempoolne esimene ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Linaluuuss ehk naaskelsaba.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi

Kas põhjust nahaarsti vastuvõtuks

Tere


Mõlema suure varba küünel on must plekk ning ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Vererõhk erinevatelt kätelt mõõtes

Tere!
Küsimus vererõhu kohta.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Hellicobakter


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Pea käib ringi

Tere,

Nimelt, käib mul pea ringi kui ma hommikul ärgates ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tere

Loe edasi

Kopsuröntgeni vastus

Ma sain röntgenist vastused ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
Perearst

Loe edasi

Tromboos kopsudes


Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!


Loe edasi

Kõrge vererõhk.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: