ema süda 20.12.03 / Perearst

Külastaja küsib:

Ei osanud mujalt küsida, kui siit, loodan, et saan mingigi vastuse.
Mu emal (71 aastane) on südame a-rütmia, südame laienemine ja midagi veel klappidega. Kas see on väga hull asi ja kas peab väga muretsema? Ta eriti ei taha oma tervisest rääkida. Ja nüüd on lisandunud veel jalaturse (vasaku), kuhu tuli auk ja sellest vett. Mida see tähendab? Olen tõesti mures:(

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Muretsema peab ja peab ka tegutsema.
Teie antud info puhul on emal südamehaigus ( tõenäolised variandid on dilatatiivne kardiomüopaatia milllest relatiivne klapirike, südamelihase hüpertroofia) mis on viinud püsiva virvendusarütmia tekkeni, see aga omakorda põhjustanud südamepuudulikuse oma nähtudega. Vasaku sääre turse põhjuseks on pigem iseseisev tõbi, krooniline veenipuudulikus, tromboflebiit, mis on viinud venoosse haavandi tekkeni. Ravi on keerukas ja kompleksne, soovitan esmalt süvauuringuid: ehhokardiograafia, veenide ultraheliuuring, kardioloogi ja kirurgi konsultatsioonid edasise ravi suhtes.
Seda kõike aitab kordineerida perearst.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Halb enesetunne

Tere!
Kas see on normaalne, et iga kord kui kõht tühi on hakkavad mul käed tudisema, süda kloppima, silme eest hakkab virvendama ja tekivad tasakaaluprobleemid? Millest see tingitud võib olla?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Jah, tühja kõhuga langeb veresuhkrutase. Kirjeldate madala veresuhkru vaevuseid. Imetamine on täiendav koormus Teie kehale, kõik parem antakse rinnapiimaga lapsele.
Normaalne imetava ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: