Köha 17.10.03 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
Mul on mure.Nimelt jäin ma 14.10 haigeks(bronhiit) Hakkasin tarvitama Rovamycine-t ja Acc-d.Palavik on peaaegu ära kadunud,aga köha on jube.Tänasest hakkasin võtma ka Bromeksiini tablette.Söön mett,joon köha teed,sinepiplaastreid panna ei saa kuna on palavik.Äkki oskate soovitada,kuidas saaksin vabaneda köhast ?
Kas mul võib olla kopsupõletik ? Ise arvan,et ei võis sest siis peaks ju palavik olema kõrgem.
Ette tänades Kristiina

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere Kristiina
Kui palaviok on kadunud, siis see on hea märk, organism on saanud võitu haigustekitajate rünnakust. Kuid see hirmutav ja kurnav köha võib kesta nädal-kaks peale palaviku lõppu. Köha leevendamiseks on rahvameditsiinil rida häid võtteid: raviteed kummeli, raudrohu ja pärnaõie ning meega. Sinepiplaastrid ja kupud, soe jalavann, kartulikeedu aur jne jne. Kui arstina olen saanud haiguse olulise paranemise, analüüsid-röntgenileiud on korras siis olen soovitanud võimalusel nõu pidada vanaemade-vanatädidega kes oskavad kindlasti midagi head lisada.
Kui arst on Teile kirjutanud põletikuravi, siis tema jälgib haiguse edasist kulgu paranemiseni. Nii et taas arsti vastuvõtule.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Köha

Mind vaevab juba 3a krooniline köha, millele ei ole põhjust leitud. Röga sitke, ei allu ravimitele. Nüüd leiti vereproovist helicobakter. Küsingi, kas köha võib sellega seotud olla? Aitäh vastuse eest ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Võimalik, et põhjuseks on maomahla refluksist tingitud kurguärritus ja köha. Vererõhuravim, AKE inhibiitor võib põhjustada ka sellist köha. Ikka koostöö oma perearstiga !
Head tervist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: