väsimus 13.10.03 / Perearst

Külastaja küsib:

olen 29 aastane naine. Mureks on pidev väsimuse ja loiduse tunne. Parem on siis kui päike paistab või kevad on algamas. Sügisel sajuste ja pilves ilmadega väsimus suureneb. Nagu karu kes talveunne hakkab jääma. Vererõhk on ennem madal kui kõrge. Kohvi joomine toob vaid korraks erksust. Vahepeal tarvitasin ma Salenydi. See tõi inimese tunde terveks päevaks. Aga nagu ma kuulnud olen Salenydi enam ei toodeta. Aga kas on mingisugust samalaadset ravimit? Sest selline "vindumine" ei meeldi mulle sugugi.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
Arvan, et kuulute inimeste hulka kes vajavad heaks enesetundeks valgust, soojust ja päikest. Nii otsesemas või kaudsemas mõttes vajame seda ju meie kõik, kuid osa on lihtsalt tundlikumad. Seisundit peaks eristama depressioonist, seda oskab teha vaid arst. Kui tegemist on aastaajast tingitud seisundiga siis saab leevendust toidulisandist nimega melatoniin. Seda peaks saama apteeggi käsimüügiletist. Kui arst diagnoosib depressiooni, on ka selle raviks medikamenid. Tulemuslik ravi algab aga täpsest diagnostikast ja kõigi ravivõimaluste arutamisest patsiendiga. Kui on leitud üksmeel on ka ravitulemus hea.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Pidev väsimus

Tere!

Mind vaevab juba aastaid pidev väsimus, kui saaks siis magaks terved päevad maha. Olen arsti juurde aastate jooksul korduvalt pöördunud, tema väsimuses otseselt midagi halba ei näe. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie probleemistik on keerukas, arvuti teel seda ei saa lahendada. Palun pöörduge uuesti oma perearsti vastuvõtule. Temalt täpsustavad uuringud ja konsultatsioonid. Koostöö !

Head ...

Loe edasi

väsimus

Lisaks eelmisele abipalvele pean lisama, et liigun väga palju- mu töö on iseenesest väga liikuv ja füüsiline ja ka söön täiesti normaalselt. Nii et sellest see väsimus vaevalt et tuleb.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Ei oskagi enam eelmisele vastusele midagi lisada.
Head tervist soovides,
madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: