jalgade higistamine 08.10.03 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere !
Probleem jalgadega. Nii kui jalad "hingata" ei saa, lähevad sokid õige ruttu higiseks ja jalad hakkavad peale seda külmetama. Kannan suuri "loksuvaid" kingi, erilisi probleeme pole. Kui aga panen jalga parajad ümber jala olevad kingad, tuleb jalgade külmetamise vältimiseks mitu korda päevas sokke vahetada (märjad sokid kuivade vastu). Rääkimata talvesaabastest.
Probleemid on sügisest kevadeni. Lisaks jalgade külmetamist soodustavad need sokid, mis on ülevalt kõvemini ümber jala ehk pigistavad veresooni.
Ja kui jalad kord külmetama hakkavad, ei kipu see külmetamine kuidagi ära lõppema.
Pikk jalgade külmetamine kipub kajastuma kohe kähedas kurgus ja köha tulekus.
Kas oskate aidata või midagi soovitada.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere
võimalik, et higistamine on Teie jalgade omapära. Sel puhul on apteegi käsimüügi letist saadaval mitmed zeleed ja puudrid mis pidurdavad higistamist. Vajalik on ka naturaalsest materjalist sokide kandmine ja õhku läbilaskvad jalatsid. Soovitan nõu pidada nahaarsti ja pediküüri teostajaga.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

higistamine

Tere!
Sooviksin teada, mida teha liighigistamise vastu. Olen noor naine ja higistanud olen alates puberteedieast. Aastatega on higistamine suurenenud. Pesen end iga päev hommikul ja õhtul, hommikul ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere Triin
Mõistan Teie muret, kuid aidata kahjuks on raske. Soovitan pöörduda perearsti vstuvõtule ja arutada muret koos. Soovitav on teha vere üldanalüüs, uurida võiks ka kilpnäärme seisundit analüüsidega, ...

Loe edasi

LAPSE HIGISTAMINE

Tere!



Millest võib tuleneda lapse (9 aastane poiss) aastaringne käte ja jalgade higistamine? Kas võib see viidata mingile tõsisemale tervisehäirele?



Tänan ...

Vastas dr Eero Merilind

Lugupeetud küsija.



Soovitan rääkida sellest probleemist oma perearstile või lastearstile.

Kahjuks ei saa Teie küsimusele üheselt (interneti teel), ilma last
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: