hommikuti jalad valusad 03.08.03 / Perearst

Külastaja küsib:

Olen 30. aastane naine. Olen lastega kodus, vanem on 4 ja noorem 1 aastane.
Mul on juba mõnda aega selline jama, et iga kord peale magamist või autosõitu või istumist on mul jalad valusad nagu oleks piimhapet täis. Sääred ja jalalabad. Momendil mul uuritakse miks mul on pulss kiirem ja vererõhk kõrgem. Kas kiirest pulsist ja kõrgest vererõhust võib selline asi olla? Korra on mul nii olnud, kui ma olin rase viimaseid kuid ja peale sünnitust ka veidi, 4 aastat tagasi. Arvasin, et see on raskemast kehakaalust. Olen küll enamuse ajast jalgadel, kuid lin ka ennem, kui mul selline mure tekkis.
Kas näiteks Bio C.L.A. preparaadi tarbimine võib kuidagi ka kahjulik olla? Olen sel aastal paar korda selle kuuri läbi teinud, kuna see vähendas väga hästi kehakaalu.

Tänades,

Kristi

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere Kristi
Arvan, et Teie vaevuse põhjus on rasedusega väga tihedaltr seotud veenilaiendid. Raseduse ajal on nimelt häiritud vaba verevool mööda veene jalgadest tagasi südame poole, kuna vahepeal surub emakas need sooned lihtsal osaliselt kini. Jalaveenides rõhk kasvab, ja tekib esialgu pakitsus, krambid; valu. Hiljem võb avastada ka naha all kõvu sinakaid vääte, need on veenilaiendid.
Mida soovitada. veenivaevuste korral on abiks reziim: vältida tuleks kestvat jalgafdel seismist, suurt koormust, kõva leili. Heaks abivahendiks on nn veenisukad keskmise survetugevusega 12-15 mm/hg. Sukad on vajalikud päevaajal ringiliikumisel. Igal võimaluisel on soovitav istumisel asetada jalad kehast kõrgemale. Ööseks on soovitav rullida tekk jalgade alla et need oleksid kehast kõrgemal. Abi on ka vioodijalutsi tõstmisest 5-10 cm kõrgemale.
Kui nähtaval on veenilaiendid, siis aitab paremini kirurginuga. Igat konkreetset haigusjuhtu aga peaks arutama juba arstiga läbi, et saaks koostada just Teile sobiva raviplaani.
Teie toolt tarvitatav preparaat ei tohiks veenidele kahjuliku mõju avaldada.
Head tervist soovides Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Parasiidid

Tere.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Mure sinusiidiga pärast hamba eemaldamist

Tere,


Aprilli lõpus eemaldati mul parempoolne esimene ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Linaluuuss ehk naaskelsaba.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi

Kas põhjust nahaarsti vastuvõtuks

Tere


Mõlema suure varba küünel on must plekk ning ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Vererõhk erinevatelt kätelt mõõtes

Tere!
Küsimus vererõhu kohta.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Hellicobakter


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Pea käib ringi

Tere,

Nimelt, käib mul pea ringi kui ma hommikul ärgates ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tere

Loe edasi

Kopsuröntgeni vastus

Ma sain röntgenist vastused ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
Perearst

Loe edasi

Tromboos kopsudes


Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!


Loe edasi

Kõrge vererõhk.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi