Kuidas taluda kõrget õhutemperatuuri ? 10.07.03 / Perearst

Külastaja küsib:

Lp.dr !

Olen 42-aastane naine,168 sm/78 kg.Veri hea,kolesterool hea,suhkruhaigust pole,vererõhk normis (kontrollitud 2 nädalat tagasi),süda "nõrk" (20 a. tagasi olid ka rütmihäired),veenilaiendid.
Augustis tahaks minna kultuurireisile Lõuna-Prantsusmaale nädalaks.Just sel aastal on Euroopas suur kuumus,seal piirkonnas kohati 28-30 kraadi kuuma.
Kuidas vastu pidada ?
Lisaks sellele,et liikuda varjus ja kaetud peaga;juua vett,piserdada keha veega,jalgadele määrida Troxevasin või Lioton Geeli,kasutada õhku läbilaskvaid riideid,mida veel silmas pidada ?Kui tead,et jalad võivad mõnikord all "pakuks" muutuda ja kuumusega tekib peavalu ? Kas teha enne mingi ravikuur ? Kas selles kontekstis PANANGIN midagi aitab ?
Palun andke nõu ,
ette tänades ,
Riina
Ja lennata sinna nii tahaks ...

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere Riina
Bussisõit soojal ajal on tõeline nuhtlus, isegi kui on konditsioneer. Kestev istumine põhjustab jala ja vaagnaveenide kokkusurumise, millest jalgade paistetus. Reisil soovitan kasutada keskmise tugevusega veenisukkasid ( 12-15 mm/Hg) saadaval tervisekauplustes-apteekides, vältida liigsoolast toitu ja võimalusel istuda jalad kõrgemal ( kõrvalistmel ) Panangin on hea rohi, ta aitab korvata higistamisega kaasnevat elektrolüütide kadu ( selle tunnuseks võib olla nõrkus-kohin kõrvus)
Head tervist ja reisi soovides MAdis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Polüüpjas moodustis

Tere! Olen Teie poole augustis pöördunud. Nimelt on emal probleemid tooliga. Nüüd on emal nii perearsti kui ka gastroenteroloogi juures käidud. Tehti kolonoskoopiat. Aruanne: soolt vaadatud tsöökumisse. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Jah, muidugi on lootus, et tegemist ei ole vähiga. Aga täpse vastuse annab histoloogiline uuring, ehk rakkude uuring mikroskoobiga. Teadmatus on kõige kurnavam. Võib end lohutada nii- haigus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: