Veri väljaheites, roosakas väljaheide 21.04.22 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere.
Olen viimaselajal hakanud rohkem muret oma tervise pärast tundma.
Olen varasemalt roojas vahetevahel väheselmääral verd märganud kuid ei pööranud sellele tähelepanu. Viimasel ajal verd märganud ei ole, kuid väljaheide on nö pabulaline ja kohati ka selline limane?
Täna avastasin, et see oli ka roosakas ja hakkasin tõsisemalt karma. Mõni osa oli roosakas teised jälle pruunikad, pabula kujuga ja limased.. kuhu peaksin pöörduma?

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere!

Esmast nõu peaks küsima oma perearstilt. Veri väljaheites võib olla ohutu ja võib olla ohtlik. Sümptomi põhjus vajab täpsustamist.
Soole motoorika eripärale viitab pabulatena rooja mass, mis viitab Bristoli skaala järgi tüüp 1-2 rooja konsistentsile. Põhjus võib olla soole funksiooni häires/eripäras, mis võib väljenduda kõhukinnisusena. Pikalt kestnud kõhukinnisus võib tekitada soole limaskestas põletikku.
Õige dieet, vedeliku tarbimine ja liikumine on esmased soovitused. Vahel vajab seisund lokaalse ravi määramist. Arstiga konsulteerimine aitab seisundi osas selgust saada.

Head soovides,
Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Veri väljaheites

Tere,mure selles,et elukaaslase väljaheites on 2 päeval verd olnud.Mitte mingisuguseid valusi pole olnud,kõht puhitab ning on palju gaase

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Kui väljaheites veri esmakordselt, siis põhjus võib olla jämesoole limakesta või pärakukomu vigastuses. Kõhu punnitamine, raskuste tõstmine ja muu sarnane tegevus, mis tõstab rõhku väikses ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi