Alaseljavalud ja koroona 04.02.22 / Peavalu

Külastaja küsib:

Sain 3 päeva tagasi teada, et olen Covid-19 positiivne.
Kõik algas ikka nagu tavaline külmetus(nohu,köha,palavik jne). Need kaebused on nüüd peamiselt üle läinud, aga nüüd vaevab mind alaseljavalu, see valu kiirgub kohati vasakule alaselga ja siis hooti paremale poole alaselga. Valu ei ole selline mida välja ei kannataks, aga väga häiriv. Valu ise on selline tuimema poolsem aga samas on ikkagi valus kui hooti selga lööb. Ühtlasi on muutunud ka nahk väga kuivaks ja sügelevaks. Kas see võib olla seotud covid-19 viirusega ja läheb ilmselt ise üle või peaksin muret tundma ja asja lasta uurida?

Lugupidamisega

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere!

Kirjeldatud seljavalu , mis kiirgub kord ühele ja teisele poole võib tuleneda ülemäärasest seljalihaste pingest. Lisan hea patsiendijuhendi, kus kõik oluline on lihtsalt ära kirjeldatud.
https://www.ravijuhend.ee/patsiendivarav/juhendid/169/sinu-seljavalu
Covid-19 põdemine annab väga erinevaid sümptome ja kaebusi. Soodsa kuluga on need iseparanevad seisundid. Kui püsib palavik ja seisund halveneb, lisanduvad kaebused, siis tuleks oma arstilt nõu küsida. Kolmandal haiguse päeval on vara midagi kindlat prognoosida, sest tüsistused kujunevad pikema aja järgselt.

Head soovides,
Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Kukkumine

Ma kukkusin libeduse tõttu maha jää peale ja lõin ka pea ära. Käisin ka arsti juures, aga nemad ei tuvastanud midagi. Kas see on võimalik, et neli päeva hiljem tundsin, et lihatooted haisevad väga vastikult, ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Väärhaiste e. parosmia ei ole iseloomulik trauma järgne sümptom. Koroona põdemise järgselt on lisaks haistmismeele kadumisele esinenud ka väärhaistmine. Haistmise muutus on pigem seotud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi