Verised pisarad 09.08.21 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere! Nimelt olid mul neljap-reede väga pingelised ja rasked tööpäevad, ka stressirohked. Ma ei suutnud kahel ööl minutitki magada ning sellest tulenevalt olin omadega väga läbi, kuid ometi käisin tööl. Kuna tööprobleemid/sündmused läksid mulle endale nii südamesse, nutsin iga vaba hetke. Esimest korda märkasin roosakaid pisaraid juba esimesel õhtul, kui polnud veel magamata ööd olnud. Ehmatasin, aga mõtlesin, et ehk meigist ja pesin näo ära ning edasi tulid normaalsed pisarad. Võtsin ka läätsed silmast ning ka need olid roosakad, visaksin kohe minema (kannan kuuajaseid läätsi). Järgmisel ōhtul märkasin jälle punakaid pisaraid, samamoodi natuke aega. Peale seda õhtut pole õnneks väga nutnud, kuid need üksikud pisarad, mis valanud olen, on olnud normaalsed. Stressist olen enam-vähem tänaseks üle saanud, pea küll veel valutab. Päevad olid ka tegelikult sel ajal, ehk ka see mõjutas. Igatahes natuke on hirm nahas ja sooviks uurida, kas tegemist võib olla lihtsalt pingest tingitud nähtusega või on midagi hullemat ja tasub pöörduda arsti poole? Kui arsti, siis täpsemalt kuhu?

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere!

Silmade kapillaarid võivad olla õrnad ja vere punavereliblesid läbi lasta. Kui kaebus valu ei tekita, siis võib olla healoomuline protsess. Kuna kirjeldate stressi ja rohket nutmist, siis see võib olla kaebusekujunemise põhjuseks. Soovitan üle hinnata vererõhu väärtused ja võiks kaaluda ka tavalise kliinilise vere analüüsi tegemist. Kui kaebus jääb korduma, siis silmaarstiga võiks ka nõu pidada.

Head soovides,
Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Lööve nahal

Tere

Tütre kehal selline lööve, osa ilmselt öösel katki kratsitud:
https://bit.ly/33Vw7w0

Suve lõpus olid näos samasugused, arvasime, et sääsepunnidest ja ei suuda kratsimist ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Fotodel olev lööve võib sobida allergilisele dermatiidile. Välistama peaks ka sügelislesta, sest üks ei välista teist. Soovitan pidada nõu oma arstiga. Vajadusel teha analüüsid allegia ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi