Sferotsütoos 06.08.21 / Peavalu

Külastaja küsib:

Minu elukaaslasel on kinnitunud ammu juba see Pärilik Sferotsütoos.Mis kaebused peaksid elukaaslase vanematel endal olema et nende perearst neid hematoloogi konsultatsioonile saadaks? Elukaaslase vanematele pole mingeid uuringuid tehtud. Elukaaslasel endal ka kaebusi olnud .Kas perearst peaks krooniliste haigustega inimesi ka oma vaatuvõtule tagasi kutsuma? See Sferotsütoos on kahjuks ka krooniline haigus.

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere!

Kui kaebusi ei esine, siis erijälgimist patsient ei vaja. Teada on, et perekondlik sferotsütoos võib põhjustada hemolüütilist aneemiat ehk kehvveresust. Kliinilise vere analüüs annab vastuse, kas esineb aneemiat. Vahel võib ka bilirubiini väärtus tõusta. Kui kaebusi ei ole ja analüüsid on normis, siis muretsemiseks põhjust ei näe. Hea oleks patsiendil arsti poole pöördudes seda diagnoosi arstile teada anda, sest mõne ravimi määramisel peab seda arvestama.

Head soovides,
Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Tervis jne

Tere!
minu elukaaslase vanemad ega elukaaslase vanemate perearst pole teadlik et ühel elukaaslase vanematest võib olla Pärilik Sferotsütoos.
kui teadlik peaks inimene ise oma tervisest olema?Mis ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Sferotstoos on harva esinev pärilik vereloome haigus. Patsient peaks olema teadlik sellest seisundist. Nõu võiks küsida perearstilt. Esmalt tuleks täpsustada, kas inimesel see haigus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi