Tervis jne 27.07.21 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere!
minu elukaaslase vanemad ega elukaaslase vanemate perearst pole teadlik et ühel elukaaslase vanematest võib olla Pärilik Sferotsütoos.
kui teadlik peaks inimene ise oma tervisest olema?Mis vahe on Rauavaegusaneemial ja Sferotsütoosil, hemolüütilisel aneemial ja kelle jälgmisel selle haigusega peab olema?
Kas perearst peab kroonliste haigustega inimesi ka oma vastuvõtule kutsuma.mida tuleks teha?

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere!

Sferotstoos on harva esinev pärilik vereloome haigus. Patsient peaks olema teadlik sellest seisundist. Nõu võiks küsida perearstilt. Esmalt tuleks täpsustada, kas inimesel see haigus esineb. Nõu võiks küsida hematoloogilt. Ka geneetiku konsultatsioon võib selgust anda. Erinevate aneemiate selgitus on pikk ja antud formaadis ei ole see võimalik. Antud haigust perearst ei jälgi ja seetõttu ka vastuvõtule ei kutsu. Hematoloog on see arst, kes diagnoosi kinnitab ja ka jälgib patsienti antud küsimuses.

Head soovides,
Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Peavalud

Tere!
Paar kuud on esinenud survetunnet peas. Tunne on selline nagu keegi vajutaks käega (mitte eriti tugevalt) vastu pead (tavaliselt pealaele, harvem ka kolju tagaküljele). Infoks niipalju, et ...

Vastas dr Sulev Haldre

Tere,
Peas on survetunne, mitte valu?! Kas antidepressandid on määratud depressiooni raviks või on näidustuseks olnud kroonilise valu ravi? Kas mingi aja jooksul on tehtud kompuutertomograafia? ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi