Vereanalüüs. 19.11.20 / Peavalu

Külastaja küsib:

Tere,

Sooviks analüüside suhtes nõu saada. Tegin kliinilise vereanalüüsi :
Hemoglobiin 131 g/l
Hematokrid 39.5 %
Erütrotsüüdid 3.94 E12/L
MCV 100.3 fl
MCH 33.2 pg
MCHC 332 g/l
Leukotsüüdid 7.8 E9/L
RDW 12.0 %
Trombotsüüdid
210 E9/L
Trombokrit
0.23 %
MPV
11.1 fl
PDW
13.6 fl
Neutrofiilide arv
4.67 E9/L
Eosinofiilide arv
0.14 E9/L
Basofiilide arv
0.05 E9/L
Monotsüütide arv
0.48 E9/L
Lümfotsüütide arv
2.49 E9/L
Erütrotsüütide settekiirus
2 mm/h
Alaniini aminotransferaas
11 U/l
Aspartaadi aminotransferaas
13 U/l
Folaat
24.19 nmol/l
TSH 0,9345mU/L
TPO IgG 3,0
Vit B12 289pmol/L
Minu küsimus on, et millest on tingitud erütrotsüütide nn langus, MCV ja MCH tõus?
MCV ja MCH tõus on vahelduva eduga kõikunud aastast 2009
(MCV 98,6-100,3) (MCH 32,5-36,1). RBC hakkas kõikuma 2019 a (3,72-3,96).
7 aastat tagasi eemaldati tonsillid ja selle aasta detsembris eemaldatakse emakas seoses 8x6,6cm müoomi tõttu. Kas olemasolev müoom võib neid verenäite mõjutada?
Lugesin, et MCV, MCH näidud võivad kõrgeneda kõige muu juures paha-ja healoomuliste kasvajate korra.
Saan aru et minu analüüsi tulemused on piiripealsed, kuid soov oleks teada millest need võivad olla tingitud ja kas ma saan ise midagi nende parandamiseks teha? (Jah ma tean, et suitsetamiset pean loobuma, samuti vähendama kohvi tarbimist)
Endast niipalju, et ei ole väga aktiivne liikumises, kaalun 63kg, pikkus 160cm, toitumist jälgin, kuid piiranguid otseselt ei sea. Olen suitsetaja, suur kohvi tarbija, alkoholi ei tarbi.
Jään vastust ootama
Lugupidamisega

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere! Küsimus puudutab erütrotsüütide normist veidi madalamat väärtust, mis viitab aneemiale ja MCV, MCH, mis on erütrotsüütide indeksid ja näitavad millist tüüpi aneemia on.
Teie küsimuses on ka vastus olemas. Müoom on healoomuline muutus, mis võib tingida aneemia. MCV näidu tõus võib viidata B12 või foolhappe defitsiidile, kuid siis tavaliselt on MCH normis. B12 imendumine võib väheneda kui on mao limaskesta põletik ja ka suitsetamine takistab B12 omastamist.
Ma siiski arvan, et operatsiooni järgselt võivad analüüsides piiripealsed muutused laheneda. Pärast operatsiooni võiks analüüse korrata mõne aja möödudes, see annaks ka vastused.
Head soovides, Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Peaaegu 4 kuune beebi hingeldab.

Peaaegu 4kuune beebi on viimasel ajal hakanud hingeldama/lõõtsutama, lisasin juurde ka video. Kas selline asi on normaalne? Laps ise on rõõmsameelne. Samuti tekitab muret, et beebil lähevad vahepeal põsed ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Lisatud video ja kirjelduse alusel saan väita, et muretsemiseks põhjust ei ole. Videos nähtu on rõõmu emotsiooni väljendus ja üritus ka häälekalt seda väljendada. Punaka jumega huuled ...

Loe edasi

Koroona

Tere. Olen 19.aastane ja koroonas. Sümptomid avaldusid 3 jaanuaril. Palavik kadus umbes 3 päeva tagasi kuid siiski on nõrkus, kael valutab ja kehv olla ja samuti ka köha. Praegu siis nädal aega möödas ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Loodetavasti olete tänaseks juba paranenud. Haiguse kulu ennustamine on tänamatu töö, sest prognoos põhineb statistikal ja nõitab kuidas enamusel on haigus kulgenud, kuid üksikinimesel ...

Loe edasi

Südamelöögid

Tere. Olen 19 aastane ja olen koroonas neljandat päeva. Mul on südamelöögid väga madalaks läinud. Vahepeal lausa 40 lähedal. Kõigub üles alla. Kas peaksin muretsema?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kui vaevused puuduvad, siis ei muretseks. Soovitan nõu pidada oma perearstiga.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi

soolestik

Tere,ma olen paar kuud spasmoili ja espumisani võtnud,aga kõhugaasid ei taha väheneda,hommikuti enne söömist on juba gaasid sees,siis vahepeal on selline tunne et vasaku rinna alt on haige,kui gaasid ära ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Pikka aega kestev meteorism e. puhitus, võib viidata ühe võimalusena ärritatud soole sündroomile (colon irriabile). Probleemid sageli ägenevad stressi perioodil. Lahenduse leidmine ...

Loe edasi

Madal ferritiin

Tere.
Vereproovist selgus,et hemoglobiin 144,ferritiin 16.6 ja raud 8.7. Arsti sõnul rauavaegusaneemia. B12 218. Suguvõsas tugevalt sees see rauavaegus.
Pereõde soovitas võtta rauasiirupit. ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Teie poolt antud analüüsides on tõesti ferritiini tase normist madalam.
Ferritiini madal tase viitab organismi raua varude defisiidile. Raud ladestub varuna maksa, põrna ja luuüdi ...

Loe edasi

Kas pean muretsema

Kas pean sellega kiiremas korras tegutsema või on tegemist liig lihaga?Tekkis kunagi arvatavasti valede jalatsite kandmisest aga pole kindel.

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Küsimuses ei ole täpsemalt kirjeldatud, kus täpsemalt jalal vaevus. Kuna jalg kirjeldatud insuses, siis probleem ühel jalal. Kui "kui jalg väsinud või pinges muutub suuremaks ja kui ...

Loe edasi

Valu

Sain septembri lõpus Moderna vaktsiini ( 1 doos peale läbipõdemist). Ca 5min peale süsti tundsin torkavat/nõelavat tunnet peas. Need käivad siiani üle kogu keha vahest vähem, vahest palju kordi päeva jooksul. ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Kirjelduse järgi sobiksid kaebused neuropaatilisele valule. Vaktsineerimise järgselt on kirjeldatud harva selle sarnaseid kaebusi. Käe valu on vaktsineerimiste järgselt üpris sage kõrvaltoime. ...

Loe edasi

Valud südamepiirkonnas

Tere. Olen 19-aastane neiu ja olen kuskil kolm kuud tundnud episoodilist valu südamepiirkonnas. Suunati koormustestile ja seal leiti midagi ning suunati edasi südameultrahelisse. Südamearst, kelle juures ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Kui südame uuringud on tehtud ja arsti poolt soovitused antud, siis tuleks neid järgida. Sarnaseid kaebusi võib põhjustada ka ärevushäire. Kundlasti tuleks sellega edasi tegeleda.
Loe edasi

Seedimine

Tere,mis te arvate kas see on normaalne seedimise protsess,et tavaliselt ma ei jõua sööki ära süüagi,juba tahan WC-sse minna

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Teie kaebus vajaks analüüsimist ja nõu pidamist oma perearstiga. Kirjeldus viitab funktsionaalsele häirele ja see võib olla tingitud mingist põhjusest või olla ka normivariant. Hindama ...

Loe edasi

Koroona pass

Kas te oskate öelda mitu päeva pärast teist vaktsiini doosi hakkab koroona pass kehtima?

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Vaktsineerimise tõendi peaks saama luua kohe kui meditsiinitöötaja on andmed edastanud infosüsteemi. Meil on kohustus seda teha tööpäeva jooksul. Vahel võtab töötlemine aega.
Lisan ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: